Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pala četvorica

Carinicima kaznena prijava: Krali robu koju su ranije oduzeli švercerima

Carinik koji nije htio propustiti humanitarce iz Ljubuškog
Carinik koji nije htio propustiti humanitarce iz Ljubuškog Foto: DNEVNIK.hr
Protiv četvorice hrvatskih državljana je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena kaznena prijava. Tereti ih se za nezakonito prisvajanje prethodno zaplijenjene robe.

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske županije proveli su kriminalističku istragu nad četiri osobe s tog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Milan Bandić, Zdravko Krajina, Denis Mohenski Posao s kućicama Bivši Bandićev vozač i Kralj Adventa ne idu u zatvor: Nagodili se s USKOK-om

"Naime, dva hrvatska državljana, obojica carinski djelatnici Područnog carinskog ureda Osijek, su 18. ožujka 2022. godine iz prostorije Graničnog carinskog ureda Bajakovo nezakonito prisvojili raznovrsnu robu, prethodno oduzetu u raznim carinskim prekršajnim postupcima", priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Nadalje, navedeni osumnjičeni carinski djelatnici su u izvršenju kaznenog djela angažirali su još dvojicu, također hrvatske državljane, zaposlenike tvrtke koji obavljaju poslove održavanja prostorija ovog carinskog ureda, koji su kao pomagači sudjelovali u izvršenju kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Antikorupcijsko vijeće Hrvatski veterinarski institut Antikorupcijsko vijeće raspravljalo o slučaju koje je otkrilo Provjereno: "Radi se o milijunima kuna, a nikome ništa"

Pročitajte i ovo Autotrolej autobus UZ SOLIDARNOST KOLEGA Zviždač iz Autotroleja ipak vraćen na posao: Intervenirao gradonačelnik osobno?

Protiv njih četvorice podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, te su u subotu 19. ožujka predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene