Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu pet godina zatvora

Čačiću počinje suđenje zbog nesreće u Mađarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Radimiru Čačiću, predsjedniku HNS-a optuženom za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, počinje sutra u mađarskom gradu Kaposvaru.

Suđenje počinje u jeku priprema za izbore nakon kojih Radimir Čačić, zajedno s Kukuriku koalicijom, planira zauzeti jedno od ključnih mjesta u Vladi. Ali, ako ga sud u Mađarskoj proglasi krivim, prijeti mu i do 5 godina zatvora.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 3 Svjedokinje se ne sjećaju U suđenju braći Mamić uključene i offshore tvrtke: "Bio bi neki certifikat od firme, ali ne vidite ime direktora..." Zrakoplov nakon slijetanja Singapur Airlines VIDEO Objavljene nove fotografije iz zrakoplova: Otkriven identitet poginulog putnika, i njegova žena je ozlijeđena

8.siječnja prošle godine Čačić je sa stranačkim Chryslerom na autocesti za Budimpeštu udario u Škodu koju je vozila 58-godišnja žena. Dva dana poslije od posljedica sudara umro je njezin suprug, nakon deset dana i majka. Podsjetimo u dokumentaciji mađarske policije, prometni vještak je izračunao da je brzina Čačićevog vozila iznosila 150 kilometara i da je vidljivost bila relativno dobra. Odluka o obliku krivnje ovisiti i o utvrđivanju razlike u brzini kretanja dvaju vozila. Dakle vozila optuženika i vozila u kojem su ljudi stradali. No, pravni stručnjaci kažu da ima još bitnih detalja.

'Postoji značajna okolnost prilikom određivanja sankcija, a on se tiče stava oštećenika i činjenice da li je nakon počinjenja djela svojim djelovanjem nastojao sanirati štetu oštećenima te posljedice koje su proizašle iz njegovog ponašanja', rekao je osvjetnik Veljko Miljević.

Mađarska policija Čačića je prijavila za izazivanje prometne nesreće iz nehaja. Po mađarskom zakonu za to je predviđena kazna od jedne do pet godina zatvora. Nisu mu odredili pritvor, a samim tim ni mjere opreza poput oduzimanja vozačke dozvole jer su takve mjere upravo zamjena za pritvor. Hoće li i kako na odluku utjecati nedavna lakša prometna nesreća u kojoj je sudjelovao?

'Mnogi se sada čude jer se gospodinu Čačiću nešto slično dogodilo i prije nekoliko dana. E sad, da li će Mađari na tu novu činjenicu reagirati to ćemo tek vidjeti jer vrijeme nije isteklo', rekao je Miljević. U Hrvatskoj narodnoj stranci su nam potvrdili da će se Radimir Čačić ujutro pojaviti na ročištu u Mađarskoj. Nakon nesreće Čačić je najavio kako će se, ukoliko bude proglašen krivim, povući iz političkog života. Suđenje mu počinje u vrijeme priprema za parlamentarne izbore nakon kojih se nada visokoj fuinkciji u budućoj Vladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene