Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisivanje ugovora u Varaždinu

Čačić: Varaždin prvi u pionirskim projektima, kada se treba izložiti, svi bježe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić i ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak sudjelovali su u Varaždinu na potpisivanju prvog Ugovora o energetskom učinku koji se odnosi na pet varaždinskih škola i učenički dom.

Ministar Vrdoljak je rekao kako je ovo prvi ugovor, vrijedan 16,4 milijuna kuna, u šest mjeseci od početka projekta. 'Nismo slučajno u Varaždinu, ništa ne pada s neba, a kada i padne, padne na loše tlo ili krivog čovjeka', poručio je.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik vs. župan Čehok se ne slaže s Čačićem po pitanju koronavirusa: "Izvor zaraze nisu kafići, kao što župan misli, a još manje su otvoreni prostori" Slika nije dostupna Ima objašnjenje A što je sad s mjerama? Čačić ih danima zaziva, a onda se u zatvorenom slika bez razmaka i maske

Dodao je kako Varaždin prednjači u pionirskim projektima, te da dobiti ovakav posao, jednostavno znači znati.

Ugovorom o energetskom učinku obuhvaćene su Elektrostrojarska škola, Graditeljsko, prirodoslovna i rudarska škola, Strojarska i prometna škola, Gospodarska te Srednja strukovna škola i Učenički dom Varaždin.

Na tim objektima očekuje se energetska ušteda i do 50 posto, što godišnje iznosi oko 1,5 milijuna kuna uštede.

>> Čačić: Zasad najbolji HEP, najlošiji HŽ

Radimir Čačić nadovezao se kako je Varaždin logična točka kada se ispituju putevi, a stvari ne vide. 'Kada se treba izložiti svi bježe, svi misle zašto bi i moj mali prst doprinio', tvrdi. 

Da bi se s ovim projektom krenulo, kaže Čačić, trebalo je promijeniti dva zakona, te još jedan na jesen. 'Sve to da bi se moglo štedjeti, to pokazuje koliko smo mi zahrđala država', zaključio je Čačić.

Predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Dragan Marčinko istaknuo je kako javni sektor u godinu dana na energiju potroši oko 1,5 milijardi kuna.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak naglasio je neophodnost suradnje svih u tom projektu od ravnatelja, župana pa sve do ministarstva. Ukoliko netko od njih ne zna ili ne želi napraviti svoj dio posla cijela priča bila bi neuspješna, poručio je Vrdoljak.

Ugovore su potpisali naručitelji - pet varaždinskih srednjih škola i učenički dom, pružatelj energetskih usluga tvrtka Reflex iz Zagreba, Varaždinska županija i Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Sredstva za financiranje energetske obnove zgrada osigurala je Hrvatska banka za obnovu i razvitak kroz svoju kreditnu liniju .
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene