Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popuštanje?

Čačić neće biti u Nadzornom odboru INE!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest da Radimir Čačić neće biti u nadzornom odboru INE doznali smo iz visokih izvora Vlade i Europske komisije.

U Pristupnom ugovoru koji je Hrvatska potpisala s Europskom unijom stoji da političari ne smiju biti u nadzornim odborima tvrtki u državnom vlasništvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova ideja Dijelimo Šengen, euro, Erasmus i zajedničko tržište: Europska komisija želi uvesti i europsku diplomu Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna"

Vlada je odmah rekla da se taj dio neće poštovati, a Europska komisija je to od početka osporavala i tražila da Hrvatska poštuje ono što je potpisala.

Iz visokih izvora iz Vlade i Europske komisije doznajemo da u svakom slučaju ako Vlada ne odustane od toga da političari budu u NO INE, misleći na ministre Slavka Linića i Radimira Čačića, da to neće biti Čačić.

>> I u EU političari sjede u Nadzornim odborima!

Još u lipnju premijer Zoran Milanović nije odustajao od Slavka Linića i Radimira Čačića u Nadzornom odboru Ine. Budući da Hrvatska u Ini ima oko 45-postotni vlasnički udio, Vlada neće odustati od toga da kroz izravno prisustvo i članstvo ministara u NO-u bude informirana o tome što se događa u korporaciji i koji su njezini planovi, govorio je premijer Zoran Milanović sredinom lipnja. No čini se da se moralo popustiti pritiscima.

>> Čačić: Imenovanje ministara u NO Ine je iznimka jer je ta tvrtka iznimka

Argument ove Vlade je da političari u nadzornim odborima nisu dio zajedničke stečevine. Argument Europske Komisije je da se ugovoreno treba poštovati. Priča o političarima u nadzornim odborima poprima dimenzije dječjega inata.

Prošla Vlada to je stavila u legislativni okvir i hrvatski pristupni ugovor i to nakon što joj je tadašnja oporba, permanentno prigovarala da u nadzorne odbore javnih tvrtki uhljebljuje svoje stranačko članstvo. Sad kad su preuzeli vlast, kukuriku koalicija bi učinila isto - s tom razlikom što sada time pred europskim partnerom ruši svoju vjerodostojnost.

S osobitom pažnjom se prati poglavlje pravosuđa kao naš glavni politički kriterij, ali zemlja koja bi mogla s ratifikacijom čekat zadnji dan je Slovenija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene