Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrh HNS-a u Baškoj na Krku

Čačić: Moramo odstraniti mrtvo tkivo kako se ne bi zarazilo i ono zdravo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani su svjesni da se promjene moraju učiniti, ali nisu sretni kada se na njima provode, rekao je potpredsjednik Vlade.

U Baškoj na otoku Krku održana je konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata na temu „Pregled i ocjena dosadašnjeg rada HNS-a u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti te budući projekti HNS-a“.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Radimir Čačić i HSLS u klubu - 4 Liberalni klub Radimir Čačić i Dario Hrebak zajedno u saborskom klubu: "Naša je uloga da Vlada ima 76 ruku"

Predsjednik HNS-a, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je kako vrijeme krize traži rješenja i reforme.

„U hrvatskom gospodarstvu postoje mrtva tkiva koja je potrebno odstraniti kako bi zdrave jezgre mogle funkcionirati. Ne možemo stvoriti temelj za izlazak iz krize ako gospodarski organizam ne ozdravimo“, rekao je Čačić.

„Četiri ključne stvari koje smo učinili su postavljanje zakonodovnog okvira te početak realiziranja institucionalnog, kadrovskog i financijskog okvira, u koji su uključene sve razvojne banke s preko milijardu eura, sve velike strane banke s ovih prostora i neke fondovske, naše banke i podrška HNB-a, što čini financijski okvir s oko osam milijardi za poticanje gospodarstva. Ovog trenutka je u energetici preko milijardu kuna natječaja, a u sljedećih mjesec dana još dvije milijarde kuna natječaja koji će biti potpisani u srpnju i početi s realizacijom u kolovozu. Tamo gdje smo uspjeli postaviti sustav - sustav djeluje“, zaključio je Čačić.

>> Čačić o višku radnika: 'Naravno da se to ne radi preko koljena'

Čačić je napomenuo da nisu teret SDP-u, niti je obratno jer jedni bez drugih ne mogu.

Pusić: Nismo dobro odradili zadatak komunikacije s javnošću

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić je rekla da su dosad imali dva zadatka. Prvi je bio da se snađu na svojim novima pozicijama i smatra da su ga dobro obavili. Drugi zadatak im je komunikacija s građanima i misli da to nisu dobro učinili.

Što se tiče uključivanja članova Vlade u Nadzorne odbore javnih poduzeća Vesna Pusić kaže da to nije trajno stanje, ali je nužno dok se ne odrede norme ponašanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene