Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polemika oko koncesija

Sukob s Karamarkom: 'Čačić ne posustaje u tonu prepotencije i bezobrazluka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef HDZ-a Tomislav Karamarko reagirao je na oštru kritiku prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića koji je rekao kako je 'HDZ pokrao i osiromašio zemlju'.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić komentirao je danas reakcije HDZ-a na najavljeno davanje autocesta u koncesiju. Čačić je izrazio čuđenje kako netko tko je na sudu zbog tih istih autocesta može to reći. O modelu izgradnje autocesta Račanove Vlade izrazio se pohvalno rekavši da je bio ključan za razvoj zemlje.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

'Jedino uspješno što su nakon toga napravili u HDZ je da su pokrali i osiromašili zemlju', rekao je Čačić. 'Pokazali smo se dobri u izgradnji autocesta, ali ne znamo njima upravljati. Davanjem koncesije, što je normalno u razvijenom svijetu, zadržat ćemo vlasnički i kontrolni mehanizam', kazao je.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko reagirao je na ovu izjavu. 'To je nevjerojatno da gospodin Čačić ne posustaje u svojem tonu, rekao bih, tonu prepotencije pa čak i bezobrazluka. Tko je on da odlučuje i određuje tko što može komentirati u ovoj državi? Moram podsjetiti Čačića, kada spominje korupciju i kriminal, da sam ja, današnji predsjednik HDZ-a, u dva navrata počeo borbu protiv kriminala i korupcije u ovoj državi', poručio je Karamarko iz Slatine.

'1994. godine, kada sam bio još mladi načelnik policijske uprave, slučaj Gradski podrumi, Croatia bus i tako dalje i tako dalje, gdje su oni bili? U mišjim rupama? 2008. u mojem kabinetu počinje borba protiv korupcije u ovoj državi. Gdje je gospodin Čačić? U mišjoj rupi. Prema tome, kada bismo pričali o korupciji i kriminalu u gospodarstvu, možda bismo mogli na drugi način razgovarati', nastavio je Karamarko.

'Prema tome, on nema pravo nikome zabranjivati govoriti u jednoj demokratskoj državi o korupciji i kriminalu i o krivim potezima ove Vlade koji se nižu jedan za drugim, i to dnevno, o krivim ishitrenim izjavama čelnika ove Vlade, a jedna od njih je i ova gospodina Čačića', istaknuo je Karamarko koji je Čačiću preporučio i savjetovao 'malo više skromnosti, malo manje prepotencije, malo više samokritike'. 'Jer, ovo što su narodu ponudili u 8. mjeseci je ništa, depresija', dodao je.

Čačić je danas ocijenio i kako je HDZ-ov model izgradnje dvorana za Svjetsko prvenstvo u rukometu bio financijski promašen te opterećujuć za državu i lokalne zajednice.

'Svaki prljav model koji je napravljen kad tad se mora poljuljati', rekao je Čačić u Varaždinu odgovarajući na novinarsko pitanje o situaciji vezanoj za sportske dvorane koje su izgrađene za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. godine. Čačić je kazao kako se vrlo dobro sjeća vremena uoči izgradnje 'kada je HDZ-ova vrhuška na sav glas branila način izgradnje', a on je već tada upozoravao kako je to 'potpuno mutan posao'. 'Epilog priče oko dvorana je bačen novac, opterećena zemlja i lokalne sredine', ustvrdio je Čačić.

Dodao je da ima pozitivnih primjera poput varaždinske dvorane koja zbog odgovornog i racionalnog rada nije u problemima.  O mogućim rješenjima je rekao kako je ova Vlada nasljednik obveza bivše, ali da se dvorane sasvim sigurno neće rušiti.

>> Čačić: Izvrsno, dok u Europi rejtinzi padaju, mi dobivamo povoljniju ocjenu

Radimir Čačić jučer se, nakon svečane sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, u povodu Dana županije i blagdana Male Gospe, osvrnuo na to da je agencija Fitch podigla prognozu kreditnog rejtinga Hrvatske iz negativne u stabilnu te istaknuo da nijedna zemlja u Europi nije ostvarila pomak nabolje osim Hrvatske.

'Može govoriti tko što hoće, ali ovo je procjena da ova vlada ide u dobrom smjeru', ustvrdio je Čačić. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene