Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Biokovu minus 13

FOTO: Bura poharala Makarsku, rušila terase i bacala skele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaka bura, što je noćas i jutros puhala na Makarskom primorju brzinom od 60, na udare i do 120 kilometara na sat, te jak sjeverac na moru prekinuli su trajektni promet na linijama Makarska - Sumartin na otoku Braču i Drvenik - Sućuraj na otoku Hvaru.

Vjetar je danas prijepodne oslabio pa su obje trajektne veze uspostavljene, a prema Braču i Hvaru plovi se prema zimskom plovidbenom redu. Inače, bura je oštetila nekoliko kioska, prometnih znakova po gradu i uzduž jadranske ceste, ugostiteljske i druge reklame, manje plastenike, dio ugostiteljskog namještaja na otvorenim prostorima kafića, a manje su štete u borovoj šumi i maslinicima na primorju, doznaje se od gradskog centra Osejave u Makarskoj.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Bura stvara probleme (Foto: Jasminko Herceg/Crometeo) - 1 Stigla zima Orkanska bura zatvorila prometnice, vjetar srušio kamion, kamere snimile prvi snijeg na Dinari i Zavižanu

>> Do kraja tjedna sve toplije i sunčanije vrijeme

Jaka je bura noćas na hotelu Meteor u Makarskoj polomila desetak plastičnih kupola, a bačen je i manji dio skele s koje se uređuje hotelsko pročelje. Na Biokovu je jutros bila prava zima, a temperatura se spustila na minus 13 Celzijevih stupnjeva.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene