Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Veliki požar na Hvaru pod nadzorom, izgorjelo 45 hektara borovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros oko 10 sati na otoku Hvaru pored mjesta Zastražišća buknuo je velik požar. Oko 14 sati stavljen je pod nadzor.

Ako se nalazite na Jadranu i u blizini mjesta gdje je izbio požar, pošaljite nam fotografije na moj.report@novat.hr i mi ćemo ih objaviti. Upozorenje, NE IZLAŽITE se opasnosti.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama

Novi veliki požar buknuo je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ovog puta na otoku Hvaru. Požar je primijetio i jedan čitatelj Dnevnik.hr koji nam je i poslao fotografije gustog bijelog dima kako se uzdiše s otoka.

>> FOTO Velik požar kod Splita pod kontrolom, ozlijeđen vatrogasac

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina potvrdio nam je kako je izbio požar na Hvaru te da su na požarište upućena čak četiri kanadera i sve hvarske vatrogasne postrojbe.

Vatru je na Hvaru gasilo 70 vatrogasaca i četiri kanadera, a situacija je u 14 sati već bila pod nadzorom. Neslužbeno se doznaje da je policija nedugo nakon izbijanja ovoga požara objavila potragu za osobama koje su na Hvaru ukrale gliser i njime pobjegle put Korčule, no nakon određenog vremena je potraga obustavljena jer je utvrđeno da se te osobe ne dovode u vezu s požarom na Hvaru.

Izgorjelo je oko 45 hektara borovine i niskog raslinja, a gasi se i požar koji je poslijepodne izbio nedaleko Marine

Čitatelji javljaju kako se ovaj požar također vidi iz Makarske i Baške Vode.

lažna dojava o podmetačima požara

Policijska uprava Splitsko – dalmatinske županije dojavila je o požaru u uvali Zastrašišće na južnoj obali otoka Hvara, a kako postoje osnovane sumnje da je požar uzrokovan od strane nekoliko osoba koje su nedugo po izbijanju požara gumenjakom oko 5 metara dužine otplovile prema Korčuli, pokrenuta je akcija potrage.

U asistenciju potrage za potencijalnim počiniteljima koju provodi nadležna PU, uključene su lučke kapetanije Split i Dubrovnik, te lučke ispostave Korčula i Vela Luka, priopćila je navedena PU.

Prema dojavi OKC MUP Splitsko - dalmatinske svi uključeni u akciju traganja opozvani su iz potrage za prethodno opisanom gumenom brodicom, jer je utvrđeno kako se radilo o lažnoj dojavi.

Daljnje podatke vezano uz postupak utvrđivanja odgovornosti i uzroka požara na otoku Hvaru priopćiti će se iz nadležnosti OKC MUP Splitsko - dalmatinske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene