Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teški uvjeti

Požar kod Trogira pod nadzorom: Gase ga deseci vatrogasaca

Aktualno Galerija Požar u Trogiru, ilustracija - 5 Požar u Trogiru, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija, kanader u akciji gašenja požara Ilustracija, kanader u akciji gašenja požara Foto: Goran Sebelic/Cropix Požar u Trogiru, ilustracija - 4 Požar u Trogiru, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Požar u Trogiru, ilustracija - 3 Požar u Trogiru, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Požar u Trogiru, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Veći požar buknuo je oko 10 sati kod mjesta Blizna Gornja, u trogirskom zaleđu. U pomoć lokalnim gasiteljima stigli su vatrogasci iz drugih mjesta, ali i četiri protupožarna zrakoplova.

Požar kod mjesta Blizna Gornja na trogirskom području buknuo je jutros oko 10 sati kod mjesta Blizna Gornja, nedaleko od Trogira.

Kako je izvijestio reporter Dnevnika Nove TV Luka Jurkijević nešto iza 17 sati, požar je od nadzorom. Vatru i dalje gase deseci vatrogasaca s trogirskog područja i okolnih mjesta.

Opožareno je 18 hektara trave, raslinja i borove šume. Požar još nije lokaliziran, ali kuće nisu ugrožene i promet se odvija normalno.Gasila su ga i dva kanadera.

"Air tractor je gasio, ali se trenutačno povukao. Ostala su dva kanadera koja nam pomažu u gašenju", rekao je za DNEVNIK.hr. Marin Buble, zapovjednik JVP-a Grada Trogira, koji se nalazi zajedno s četrdesetak vatrogasaca na požarištu. 

Malo prije 13 sati, kad smo razgovarali, požar se još uvijek širio, ali je Buble optimističan. "Još je u širenju na operativnom području Trogir i Kaštela, ali ga već lagano dovodimo pod kontrolu", kaže Buble, koji se nada da će ga uspjeti obuzdati prije večernjih sati.

Pročitajte i ovo Morski pas bilo je napeto Jeziva snimka velike bijele psine: "Jedan je dignuo noge, a onda je krenula prema drugom..."

Objekti trenutačno nisu ugroženi. U podne je temperatura na tom području iznosila 37 Celzijevih stupnjeva, a trenutačno puše umjeren zapadnjak, koji bi tijekom dana trebao jačati, što će dodatno otežati posao vatrogascima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene