Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška iz Europe

Bruxelles pozdravlja sastanak Milanović-Dačić, 'to je prirodan i logičan korak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bruxellesu nisu htjeli komentirati navode da je sastanak Milanovića i Dačića organiziran nakon pritisaka iz Europske unije. Kažu da u načelu pozdravljaju svaki korak koji vodi jačanju dobrosusjedskih odnosa.

Europska komisija pozdravlja i potiče svaki korak koji vodi jačanju dobrosusjedskih odnosa i regionalne suradnje, izjavio je u utorak glasnogovornik zadužen za proširenje Peter Stano, zamoljen da komentira najavu susreta premijera Hrvatske i Srbije u srijedu u Beogradu.

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima Uhićeni Srbi u Španjolskoj akcija u Španjolskoj VIDEO Pogledajte kako je pao jedan od najtraženijih srpskih mafijaša: "Bili su vezani, a u kući je bilo puno krvi"

>> Dačić: Sastanak s Milanovićem poseban i važan, ali nije povijesni

"Ne osjećamo posebnu potrebu komentirati svaki sastanak koji se održava u nama partnerskim zemljama na zapadnom Balkanu, ali općenito Komisija pozdravlja i potiče svaki korak koji vodi jačanju dobrosusjedskih odnosa i regionalne suradnje. U vezi s tim konkretnim sastankom, mislimo da je to prirodan i logičan korak da se dvije susjedne zemlje čiji su interesi toliko isprepleteni susreću na svim razinama, uključujuči i najvišu", rekao je Stano.

Na pitanje je li do susreta došlo na poticaj zemalja članica ili Europske komisije, Stano je rekao da ne može govoriti u ime zemalja članica, a da Komisija smatra da "naši partneri trebaju odlučiti s kim će se i kada susresti. Mi potičemo i ohrabrujemo svaki korak koji vodi poboljšanju odnosa i suradnje. To je dobro za građane, zemlje i regiju", rekao je.

Premijeri Hrvatske i Srbije Zoran Milanović i Ivica Dačić održat će u srijedu prvi radni sastanak otkako su u svibnju prošle godine održani izbori u Srbiji.

Prvi radni sastanak dvojice premijera održat će se na inicijativu šefa hrvatske vlade, nekoliko dana nakon što je Dačić izjavio da odnose Srbije i Hrvatske treba "odlediti, resetirati i početi iznova" te da je spreman za susret s Milanovićem. Dačić je prošli tjedan istaknuo da dvije države "moraju surađivati, biti praktične i ostvariti komunikaciju koja će im omogućiti da njihovi odnosi ne budu kao u ledeno doba". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene