Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed protiv Trga maršala Tita

Bruna Esih: "Skinut ćemo Tita zajedno!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović podržali su prosvjed za promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu.

Inicijativa Krug za trg održala je u subotu prosvjed "Maknimo maršala Tita iz Zagreba i Hrvatske" ispred Hrvatskog narodnog kazališta te su još jednom ponovili svoj zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita.

"Skinut ćemo ga zajedno!" poručila je okupljenima Bruna Esih, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba na čijoj se listi za Gradsku skupštinu nalaze i HDZ-ovac Zlatko Hasanbegović te nezavisni zastupnik Željko Glasnović.

"Odluku da se makne ovo moralno i građansko ruglo neće donijeti nikakvo činovničko povjerenstvo. Donijet ćemo ga mi, nova Gradska skupština koja će bez ikakvih kalkulacija promijeniti ime ovog zlokobnog simbola. Jamstvo smo mi koji mislimo ono što govorimo, a radimo ono što govorimo", kazao je Hasanbegović.

Na pitanje novinara očekuje li da će već danas biti izbačen iz HDZ-a odgovorio je ono što je već izjavio za Novu TV - da preko vikenda u HDZ-u to ne rade, a više o svojoj odluci da se kandidira na listi Brune Esih reći će, dodao je, u ponedjeljak.

Željko Glasnović najavio je da postoji mogućnost da njih troje osnuju i saborski klub. Na pitanje hoće li, s obzirom na uvjete koje je dogovorio, podržati vladu Andreja Plenkovića ako u njoj ipak budu predstavnici HNS-a, IDS-a i SDSS-a, Glasnović je bio neodređen: "Idemo fazu po fazu", odgovorio je.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ IMA PLAN Odzvonilo Titovom trgu u Zagrebu? Slika nije dostupna POMAŽU DA HDZ ISPUNI UVJETE Esih, Hasanbegović i Glasnović otkrili hoće li podržati nove ministre: "Sretan brak novim mladencima"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene