Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Žrnovnici

'Broj požara na splitskom području porastao za 400 posto'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović nakon posjeta mornaričkoj raketnoj bazi u Žrnovnici rekao je kako mornarica na visokoj razini održava svoja postrojenja i borbena sredstva.

Predsjednika je zanimalo je li raketna baza ugrožena zbog požara ili neke druge elementarne nepogode, a njegov domaćin zamjenik zapovjednika HRM-a komodor Tihomir Erceg predočio mu je podatke koji su potvrdili da je sigurna čak i onda ako iznad baze, koja je pod zemljom, plamti vatra.

Na novinarski upit da prokomentira česte požare u tijeku listopada kao i nedavni požar u Žrnovnici u kojem je izgorjelo nešto više od 230 hektara šume, predsjednik Josipović je kazao kako na požare treba reagirati dobrom pripremom.

'Hrvatska vojska je uvijek tu i mislim da je to potvrdio i najnoviji događaj. Vojska je vrlo dobro reagirala. Moguće je da su požari i podmetnuti, no to će policija sigurno istražiti. Treba ih pustiti neko vrijeme da obave svoj posao', odgovorio je Josipović.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Broj požara porastao za 400 posto

S predsjednikom je u posjetu raketnoj bazi bio splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, splitski dogradonačelnik Jure Šundov, načelnik splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ivica Tolušić i zapovjednik splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Felicijo Parčina koji je novinarima na karti pokazao izgorjelu površinu u zadnja dva požara u Žrnovnici.

Napomenuo je još jednom kako je u prvih pet mjeseci ove godine broj požara na širem splitskom području porastao za oko 400 posto te ponovno ustvrdio kako je dio njih podmetnut baš kao i zadnji u Žrnovnici.

Parčina je rekao kako se nada da će policija i inspekcija uskoro utvrditi tko je podmetnuo požare koji su umalo ugrozili ljudske živote i njihovu imovinu te da će počinitelji biti primjereno kažnjeni. Ponovio je kako je za strožu zakonske propise prema onima koji izazivaju požare. Požar u Žrnovnici stoji više od dva milijuna kuna", upozorio je Parčina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene