Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crne prognoze

Broj nezaposlenih nadomak 300 tisuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj nezaposlenih raste, a crne prognoze nažalost se obistinjuju. U prosincu u odnosu na studeni prošle godine, prema prikupljenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, broj nezaposlenih je veći za gotovo devet tisuća.

Redovi u Zavodu za zapošljavanje trenutna su Hrvatska realnost, a nezaposlenih iz dana u dan je sve više. 'Na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 31. prosinca 2009. bilo je 291.545 osoba. Te osobe su najviše došle iz djelatnosti trgovine, ugostiteljstva, građevine', rekla nam je Ankica Paun Jarallah, ravnateljica HZZ-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija POMOĆ I NAKNADA Država kažnjava nezaposlene koji se žele obrazovati? ''Odobrili su mi zahtjev, krenula sam, ali ima jedan problem'' Ilustracija - 4 MJERE POMOĆI U KORONAKRIZI Ministar: ''Utvrđene su nepravilnosti, poslodavci će morati vratiti novac u proračun''

>> Galopirajuća stopa: Uskoro 350.000 ljudi bez posla

Kriza je slomila poduzeća i tvrtke i mnogi radnici postaju višak. S radnom knjižicom u ruci i strepnjom u srcu pitaju se kakva ih budućnost čeka. U prošloj godini, u odnosu na 2008., nezaposlenost je porasla za 11 posto, a u godini koja je tek došla, nažalost, neće biti bolje. 'Slijedom gospodarskih aktivnosti, odnosno smanjenog obima gospodarskih aktivnosti očekujemo isto tako priliv nezaposlenih osoba i tijekom 2010. godine', dodala je Jarallah. Prema nekim predviđanjima njihov broj premašit će vrlo skoro 300 tisuća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene