Obavijesti Video Pretražite Navigacija
žale se na uvjete

British American Tobaco prijeti zatvaranjem pogona u Kanfanaru

Tvornica duhana - 1
Tvornica duhana - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tvornica duhana - 1 Tvornica duhana - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tvornica duhana - 2 Galerija 1/2 >>
Premijer Andrej Plenković i ministar Tomislav Ćorić tvrde da nastavljaju pregovore kako bi pronašli uvjete u kojima se BAT-ova proizvodnja u Hrvatskoj može nastaviti, no ne mogu obećati ljudima da će zadržati svoja radna mjesta.

British American Tobaco žali se na uvjete poslovanja i visoke trošarine. Vlada će i ove godine nastaviti s poreznim i drugim rasterećenjima, tvrdi premijer, kako bi se dodatno poboljšali uvjeti poslovanja za sva poduzeća u Hrvatskoj. A s predstavnicima duhanske industrije nastavit će razgovore započete prije izbora.

Pročitajte i ovo Ilustracija građani se mole za strpljenje U petak se zatvara važna zagrebačka prometnica zbog radova: Ovo su obilazni pravci Krumpirići OSTALI BEZ LICENCE "Da, istina je!": Poznati lanac restorana brze prehrane zatvara svoja vrata u BiH

"Nama je u interesu da kompanije poput BAT-a ,važne za Hrvatske velike izvozne djelatnosti, nego i proizvodnje ne samo ljudi u Istri nego i oni koji rade u Virovitičko-podravskoj županiji. Mi vodimo razgovore da oni ostanu u Hrvatskoj što dulje", rekao je premijer Andrej Plenković.

Novinari su o najavama mogućeg odlaska BAT-a iz Kanfanara pitali i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, koji je istaknuo kako je Vladi i resoru gospodarstva svako radno mjesto u Hrvatskoj zanimljivo.

Opstanak bilo koje industrije, u ovom slučaju proizvodnje cigareta, je nešto što mi kao Vlada podržavamo i osobno, kao ministar gospodarstva, sam zainteresiran da se iznađu uvjeti u kojima proizvodnja u Kanfanaru, i uz to vezanog čitavog kruga kooperanata, nastave funkcionirati, rekao je Ćorić.

Na novinarski upit može li radnicima BAT-a obećati da će ostati na svojim radnim mjestima, ministar Ćorić je odgovorio kako ne može obećati ni jednom radniku u nekoj privatnoj pravnoj osobi da će ostati na svom radnom mjestu.

"To jednostavno nije moguće, to je ocjena odnosno procjena i u konačnici odluka vlasnika kompanije. Ono što mogu obećati je da ćemo na razini Ministarstva gospodarstva uvijek činiti sve da svako radno mjesto u Hrvatskoj bude očuvano odnosno da se broj radnih mjesta onda i zaposlenost poveća", poručio je Ćorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene