Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjeluje 150 ljudi

Potraga za Antonijom proširena i na splitsko-dalmatinsku županiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U današnjoj potrazi Za Antonijom Bilić sudjeluje čak 15 pasa tragača, a pomoć je ponudilo stotinjak branitelja iz udruge Zavjet.

Iako se njihov dolazak očekivao, odlučeno je da su policijske snage na terenu za sada dovoljne. No, ako potraga tijekom vikenda ne donese rezultate, branitelji bi trebali biti angažirani od ponedjeljka. Inače, policija je odlučila da danas neće dozvoliti snimanje potrage niti će davati izjave.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Dankini roditelji nakon razgovora napustili policijsku postaju: Jedan detalj upao je u oči

Pročelnik GSS-a Vinko Prizmić kazao je kako će u današnjoj potrazi sudjelovati i najviše pasa tragača dosad - njih 15. Također, pripadnici braniteljske udruge Zavjet, njih stotinjak, odlučilo je pomoći policiji u traženju Antonije Bilić te su se dobrovoljno stavili na raspolaganje cijeli vikend. U potrazi sudjeluje oko 80 pripadnika GSS-a iz cijele Hrvatske, a na Brljansko jezero i tok rijeke Krke, koje će se danas pretraživati, pridružili su im se i specijalci. Sveukupno, izvijestila je policija, u potrazi sudjeluje 150 osoba.

Potraga je proširena i na splitsko područje, točnije Postinje u općini Muć. Pretražuje se i područje Brljana, Ervenika, cesta od Obrovca prema Gračacu, a pretraga je započela jutros u 4 ujutro.

U blizini lokacije na kojoj su pronađene ženske gaćice pronađen je 'džep' na kojem se skupljaju smeće i naplavine. Taj džep kod mosta Brljan se raščistio te su ronioci zaronili u njega kako bi vidjeli ima li čega u njemu, javlja naš reporter s terena. Nakon što je Dnevnik.hr prvi objavio informaciju o aktivnostima na ovom 'džepu', više se ne može dobiti informacija što se tamo točno dogodilo i je li pronađeno nešto što bi se vezalo uz nestanak Antonije. Očekuje se da će danas biti poznato više pojedinosti.

MUP je poslao obavijest da jučerašnjom pretragom riječnog korita Krke od hidrocentrale Miljacka prema Roškom Slapu, akumulacijskog jezera 'Štikada' kod Gračaca i jezera Sveti Rok, kao i područja dionice ceste od Prezida do Gračaca, nije pronađeno tijelo nestale naloljetnice Antonie Bilić.

Glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor je naglasila kako je dosadašnjom pretragom terena pronađeno mnogo predmeta, no kako se oni trebaju forenzički pregledati, a prije rezultata vještačenja policija ne može govoriti mogu li se dovesti u vezu sa 17-godišnjom Antonijom Bilić koja je nestala 7. lipnja.

U posljednjih pet dana, od kada je Paravinja priznao da je ubio Antoniju Bilić i bacio je u rijeku Krku, u potrazi sudjeluje više od 160 policajaca, vojske, vatrogasaca i gorske službe spašavanja sa psima tragačima, te skupina slovenskih policajaca i vojnika sa sonarom za pretraživanje riječnog dna.

Britanska tvrtka nudi svoju pomoć

Nestalu Antoniju Bilić možemo pronaći našom revolucionarnom tehnologijom za praćenje - poručila je jedna britanska tvrtka. Britanska tvrtka Delma MSS ponudila je policiji besplatnu uslugu tehnologije za praćenje kako bi se pokušala naći nestala 17-godišnja Antonija Bilić, piše Croatian Times.

Tvrtka je za slučaj nestale Drnišanke saznala iz medija i kažu da vjeruju da mogu pomoći u potrazi. Svoju uslugu nude besplatno.'Možemo pronaći kretanje nestale djevojke i kretanje otmičara te dokazati da su njih dvoje bili zajedno. Vjerujemo da možemo otkriti i gdje se ona sada nalazi', rekao je Martin Barr iz Delma MMS-a.

Paravinja i dalje odbija poligraf

Osumnjičenog za ubojstvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić, Dragana Paravinju jučer su ponovno ispitali hrvatski istražitelji u zatvoru u istočnom Sarajevu.Kako saznajemo, Paravinja nije želio odvjetnika i odbio je poligraf. Naši istražitelji će ga tražiti da ide na poligraf, ali ga ne mogu prisliti na to.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene