Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božićni turizam

Britanci nas hvale na sva zvona: 'Zaboravite Beč i krenite u Zagreb'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zaboravite Beč i Prag, krenite u Zagreb: Hrvatska se nada da će božićni turizam pomoći posrnuloj ekonomiji i dokazati da zemlja nudi više od mora i ljeta', poručuje Daily Mail.

Dobar glas daleko se čuje, pa su tako i britanske novine napisale osvrt na ovogodišnji Advent u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Još mjesec dana Na Adventu u Zagrebu puno zanimljivih noviteta: Zna se i tko će građane zabavljati u novogodišnjoj noći Dina Ćevid Zadnje pripreme Sve o najnovijoj atrakciji zagrebačkog Adventa: Koliko će trebati izdvojiti za vožnju kotačem visokim 36 metara?

Istaknuli su najbolje od onoga što Zagreb nudi u predbožićno vrijeme. 'S ledenim skulpturama, bendovima i velikim klizalištem, hrvatski glavni grad privlači sve veći broj zimskih turista u nadi da će poboljšati svoju slabu ekonomiju', pišu.

Napominju kako 'u zemlji koja je poznatija po ljetnom odmoru na obali, Zagreb se promovira kao festivalska zemlje čuda kako bi bio konkurentan tradicionalnim europskim božićnim destinacijama kao što su Beč i Prag.'

Advent u Zagrebu događa se već šestu godinu, te je Zagreb vinuo u pobjedničke vode 'najboljeg božićnog tržišta'. 'Ovaj je događaj nešto veoma, veoma važno za našu ekonomiju u Zagrebu', rekao je Luka Benko, iz gradskog odbora za turizam za Daily Mail.

Za Božić i novogodišnje Blagdane u Hrvatskoj oko 80 tisuća turista

Prema prvim najavama sustava turističkih zajednica od 23. prosinca do 3. siječnja 2016. godine u Hrvatskoj će se odmarati oko 83 tisuće gostiju, koji će ostvariti oko 223 tisuće noćenja, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja poraste od 8 posto u dolascima te 7.5 posto u noćenjima. Najbolje najave stižu iz Primorsko-goranske županije u kojoj će se prema najavama ostvariti oko 58 tisuća noćenja, dok će se u Istri ostvariti oko 56 tisuća noćenja, a u Gradu Zagrebu nešto više od 40 tisuća noćenja.

Većina najavljenih gostiju boravit će u hotelskom smještaju, u kojem će se ostvariti više od 185 tisuća noćenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene