447080
447080
447080
447080
447080

OPASNA ZARADA Evo kako neki Britanci zarađuju na našoj obali

  • , 18.08.2016., 17:14
  • Autor:
  • komentara

Mladim Britancima policija čini se ne može ništa, osim ih teretiti za carinski prekršaj.

 
 
 
 
Aparat za šlag i ampule (Foto: carina.hr)
Aparat za šlag i ampule (Foto: carina.hr)

Mladi Britanci koji posjećuju festivale elektronske glazbe na hrvatskoj obali 'pucaju' se dušičnim oksidom.  

Taj plin, za dvije do tri kune po komadu, nabavljaju u ampulama za pripravljanje šlaga u ugostiteljstvu, piše ŠibenikIN, nakon čega ga posjetiteljima festivala elektronske glazbe prodaju za 50 ili 100 kuna po dozi.

Plin se u ampule i balone utjeruje pomoću aparata za šlag i zatim se prodaje svima koji se žele 'ušlagirati' na način koji je u Britaniji zabranjen, a u Hrvatskoj nije kriminaliziran jer se ovaj plin ne nalazi na popisu droga.

Policajci onima koji posjeduju i prodaju ovaj plin uglavnom ne mogu ništa osim ih teretiti za carinski prekršaj.

Iako na šibenskom području, piše ŠibenikIN, ne obrađuju toliko intenzivno dilere plina na taj način, na Zrću je samo prošle godine carina oduzela 3.566 ampula s plinom N2O, 915 balona i 27 dozera u koje se nataknu ampule i baloni u koje rasprskavaju plin.

Drogiranje takozvanim 'plinom za smijanje' poprima masovne razmjere, ali tijela nadležna za prevenciju i zlouporabu droga još se nisu ozbiljnije bavila tom problematikom. Inače, dušikov oksid nakon udisanja izaziva osjećaj euforije i opuštanja, a ima onih koji dožive blage halucinacije.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se