443264
443264
443264
443264
443264

IMA I TOGA Hrvatska općina s jedinstvenim kamenom, mladim načelnikom, a daju i 7000 kuna za bebe

  • , 14.07.2016., 11:36
  • Autor:
  • komentara

Ima 30 godina i jedan je od najmlađih načelnika u Hrvatskoj. Načelnik Brela srezao je sebi plaću, ukinuo putne troškove, povećao rodiljne naknade. Evo što još planira.

 
 
 
 
Uspješni načelnik Brela (Video: Dnevnik Nove TV)
Uspješni načelnik Brela (Video: Dnevnik Nove TV)

Kamen Brela jedinstven je u svijetu. Pa svatko tko dođe ovdje želi se i fotografirati. No ima još nešto po čemu su Brela drugačija od ostalih mjesta u Hrvatskoj. Njihov mladi načelnik. Općinski dug je znatno smanjio.

'Vratili smo 4 i pol milijuna kuna. Sebi sam zadao za zadaću kompletne dugove završiti u svom mandatu. Troškovi reprezentacije srezani su za 70 posto u odnosu na bivšeg načelnika, ukinuti su svi putni troškovi koji su se isplaćivali od odlaska i dolaska na posao', kaže mladi HDZ-ov načelnik Stipe Ursić.

Ukinute su vijećničke naknade pa rade - volonterski. Svoju plaću je, kaže, srezao za 30 posto.

'Napokon nakon dugog niza godina 2015. godine imamo porast novorođenčadi što nas posebno veseli. I na moj prijedlog Općinsko vijeće je usvojilo povećanje porodiljne naknade s 3.000 na 7.000 kuna'.

Ali i uz sve rezove - investicije nisu stale. Štedi se na mnogo područja. Brela su među prvima u Hrvatskoj kroz cijelo mjesto postavili LED rasvjetu koja im umanjuje račune za struju. I za to su povukli novac iz EU fondova. Uređuju se ceste, šetnice...

'Uvijek rade na nečem novom. Načelnik ima kontakt sa svima nama preko Facebook stranice i onda radi upite za mještane. Uglavnom, zadovoljni smo', kaže mještanka Žana Makjanić.

A načelnik ima i savjet kolegama iz drugih općina.

'Da moraju shvatiti ulogu načelnika. A to je da načelnik i općina nisu tu radi samoga sebe. Dakle, nisu sami sebi svrha nego smo tu da bismo služili svojim mještanima', poručio je svojim kolegama.

Još kad bi sličnu formulu primjenili i drugi političari, osmijeh nam ne bi silazio s lica.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se