Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik HSS-a:

'Grabar-Kitarović je poluga s kojom ćemo katapultirati Kukuriku!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Branko Hrg rekao je u subotu mladima te stranke kako je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović poluga s kojom će katapultirati Kukuriku koaliciju s Markovog trga, a da će u tom katapultiranju HSS, u sljedećem koraku, zauzeti svoje pozicije.

Branko Hrg, obraćajući se izvještajnoj skupštini organizacije mladih HSS-a, poručio je da "Vladu treba promijeniti, natjerati da se makne, jer će iduću godinu Hrvatska teško izdržati s ovako nezainteresiranom ekipom".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brine je previše pesimizma Grabar Kitarović: U Hrvatskoj treba uvesti načelo zajedništva Slika nije dostupna Samo pozitivni dojmovi IDS i HSS s predsjednicom Grabar-Kitarović: Čelnici stranaka zadovoljni

Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da će kada postane predsjednica prvo tražiti sazivanje sjednice Vlade na temu gospodarstva, rekao je Hrg i istaknuo kako to piše u ovlastima predsjednika. "Priče o promjenama Ustava - laž i prijevara. To su gluposti", kazao je Hrg i poručio kako je jako bitno što će se dogoditi 28. prosinca.

"Ako se s Pantovčaka buduća predsjednica preseli u Visoku ulicu, u jednu manju rezidenciju i ostavi se onaj gore prostor da se unovči, proda, iznajmi, pa da država smanji deficit, onda će biti jako teško na parlamentarnim izborima", smatra Hrg.

Poručio je da Hrvatsku treba usmjeravati u drugom pravcu, ali tvrdi da to ova Vlada ne može i ne zna. "Služi se intrigama, malverzacijama, lažima, nevjerodostojna je, ne drži se ni jednog obećanja", ustvrdio je Hrg i naveo primjer monetizacije autocesta.

"Bilo je govoreno tri milijarde, ako neće biti tri milijarde eura, ništa od monetizacije. Danas čitam - došle tri ponude, svaka dvije i pol milijarde", rekao je.

"Jel' mislimo da su one Vlade prije krale, a da ova ne krade. Mislite li da je slučajno prazno sedam katova zgrade 'Vjesnika' koje je u državnom vlasništvu, a plaćaju se višemilijunski iznosi za najam privatnih prostora za državne službe. Mislite li da je to slučajno"?, upitao je Hrg

"Zar je normalno da Vlada kupi najskuplje automobile u vrijeme krize i onda kad narod poludi, parkira ih negdje i nitko ih ne vozi, ali uredno plaća leasing svaki mjesec. Pa zar to nije lopovluk, zar to nije šteta, zar nisu potrošili novac hrvatskih građana za luksuz koji im očito nije bio potreban, jer da im je bio potreban, vozili bi se u njima. Ako su ih kupili, neka se u njima voze, neka podnose odgovornost, a ne ovako varati ljude i skrivati se. To se mora promijeniti, jer ako se ne promijeni, nagrabusit ćemo još više", rekao je.

Upitao je i zar je normalno da ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ne želi komunicirati s članicom Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj u Europskom parlamentu Marijanom Petir.

"Znate li što mi je rekao kad sam ga u Saboru pitao je li surađuje na zajedničkom programu za Hrvatsku? Rekao mi je da nisu utvrdili protokol po kojem će Vladine institucije surađivati s EU parlamentarcima", kazao je Hrg dodavši kako je tada Jakovini odgovorio neka joj pošalju mail.

"Ne, ne šalje i laže. Neće u idućoj godini biti programa ruralnog razvoja zato što se mjere - na koje je došlo 377 negativnih komentara - neće ispraviti. Tri su termina za ocjenjivanje programa, a mi ćemo biti tek u onom trećem. Natječaji će ići tek negdje u drugoj polovici godine, bit će predizbornog karaktera, ako će još ova Vlada biti, pa će pričati kako će sada raspisati natječaj pa će ljudi u sljedećem razdoblju bolje živjeti", kaže Hrg.

Poručio je da "Vladu treba promijeniti, natjerati da se makne, jer sljedeću godinu će Hrvatska teško izdržati s ovako nezainteresiranom ekipom". Ministri troše više nego što imaju na pozicijama, a za to ne odgovaraju nikome.

"Promijenili su zakon o fiskalnoj odgovornosti kako bi to mogli raditi. Nema odgovornosti u ovoj Vladi, ali izuzetno dobro znaju raditi represiju, pisati prijave, privoditi ljude, pa im onda dokazivati", ustvrdio je Hrg. Kaže da ga Hrvatska sve više podsjeća na emisiju "Lud, zbunjen, normalan" u kojoj glumac Mustafa Nadarević kaže: "Pa da je UDBA imala dokaze, ne bi nikada nikoga uhapsila".

"Bojim se da smo se vratili u 50-te godine, što se toga tiče, da smo u izuzetno teškom i represivnom vremenu i da će tu biti raznoraznih igara i igrica", smatra Hrg.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene