Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U njegovom mandatu

Grčić se pohvalio rezultatima: 'Povlačenje novca iz EU fondova se udvostručilo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar europskih fondova i regionalnog razvoja Branko Grčić pohvalio se rezultatima svojeg rada u dvije godine od kako je kukuriku koalicija preuzela vlast.

Branko Grčić tvrdi da se povlačenje novca iz EU fondova u njegovom mandatu udvostručilo. Hrvatska je, kaže, na 73 posto iskorištenosti novca koji joj je bio na raspolaganju iz svih pretpristupnih programa.

Pročitajte i ovo Novo oporavilište za divlje životinje - 1 Financirali Grad i EU Otvoreno oporavilište za životinje Dumovec: "Ovakvi objekti ne postoje u Hrvatskoj, bit će značajno za zaštitu prirode" Slika nije dostupna Efikasni smo kao i Rumunji Grčić: "Očigledno je da će ova Vlada imati veliki problem s povratom sredstava u EU proračun"

Grčić : Vlada je napravila određene pomake

Ne zaostaje se, kaže Grčić, ni u formiranju strategije važne za povlačenje novca u periodu od 2014. do 2020. godine. Hrvatska godinu završava u plusu tvrdi ministar.

'Očekujemo avans koji će, doduše, u veljači sjesti na račun, ali to se isto odnosi na 2013. tako da bi ukupni efekt bio cirka 168 milijuna eura u plusu što cijenimo da je. Ipak, pristojan pozitivan rezultat u ovoj godini', kazao je Grčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene