Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrde da krše zakon

Braniteljske udruge predale dopunu kaznene prijave protiv HAVC-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata ponovno tvrde da u HAVC-u krše zakon

Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata danas je DORH-u predala dopunu kaznene prijave protiv ravnatelja i Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra zbog, kako kažu, kršenja zakona od strane HAVC-a.

Pročitajte i ovo Novac (Foto: Davor Puklavec/24sata) Branitelji podijeljeni oko odluke Više od 1,5 milijuna kuna: Zaklada hrvatskih branitelja pokrila dugove korisnika koji su nezakonito primali mirovinu Chris Marcich, prvi slijeva (Foto: AFP) Mandat od 4 godine Chris Marcich postao novi ravnatelj HAVC-a

"HAVC je donio odluku da ponovo financira tvrtku 'Nukleus film', producenta filma '15 minuta-Masakr u Dvoru', što je temeljem čl.6. Pravilnika izričito zabranjeno", poručuju iz Koordinacije.

Zorica Gregurić u ime Koordinacije kazala je kako je financiranje ovog filma najnoviji skandal u HAVC-u.

"Financiranje nije trebalo biti ni razmatrano na natječaju, a kamoli nagrađeno sa 140.000 kuna jer su prekršili ugovorne obveze. Upozoravali smo na kriminal u HAVC-u. Imali smo demanti koji su jamčili zakonitost rada, no imamo dokumente koji to opovrgavaju", kazala je Gregurić.

Zapitala se pritom i na što je utrošeno 50 milijuna kuna koje je prije četiri godine HAVC dobio za razvoj redateljstva.

Odvjetnik Josip Jurčević poručio je kako još uvijek traje revizija nadzora koji je, kako tvrdi, uočio nepravilnosti u HAVC-u.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene