Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogorčeni Saborom

Branitelji Vukovara: Pale su maske s naših političara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević potez Sabora koji je odbio raspravljati o haškoj presudi opisao je kao da su 'time maske s djelovanja naših političkih stranaka pale'.

Podsjetio je da je nekoliko puta uporno tražio i objašnjavao da je navedena sjednica potrebna kako bi se unutar hrvatske države uspostavilo više reda i narodu vratio nacionalni ponos, a ne da bi se usporilo pristupanje EU-u ili osporila suradnja s Haaškim sudom.  Istaknuo je da bi Sabor trebao osnovati istražno povjerenstvo koje bi istražilo slučaj tzv. 'brijunskih transkripata' i spriječilo 'medijsko prepucavanje i politikantsko manipuliranje naših političara, čemu smo svjedoci ovih dana te kako bi cijela javnost mogla putem vrhovnoga zastupničkog tijela ustanoviti je li na djelu bilo kazneno djelo špijunaže'.

Pročitajte i ovo Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Ništa nisu krili Sve su oči bile uprte u Plenkovića i Penavu: "Znakovita je jedna stvar vezana uz premijera..." Mario Banožić Dan hrvatskih branitelja U Gradu Vukovaru bijesni zbog Banožića: "Iz njegova kabineta vršili su pritisak"

>> Branitelji: Ako ne pokrene istragu, bit će odgovoran za tragedije branitelja

Strah da bi navedena rasprava u parlamentu ugrozila pristupanje Hrvatske EU-u pokazuje nedoraslost hrvatske politike u razgovorima s međunarodnom zajednicom i zato se ne treba čuditi navedenoj presudi ako je ona rezultat političkih pritisaka, ali i činjenice koja se provlači iz vijesti koje dobivamo iz SAD-a o izjavama predsjednika Josipovića, smatra predsjednik UZBV-a.

Naime, dodao je, Josipović se nastoji američkim političarima i javnosti nametnuti i prikazati kao regionalni političar koji vodi regionalnu politiku. Zato nas zapravo 'ne trebaju čuditi presude kao dio jedne regionalne politike pomirenja, kao dio onoga čega se zapravo veliki dio hrvatske javnosti i pribojava da je na djelu relativizacija i poništavanje samog temelja suvremene hrvatske države i državnosti, a to je Domovinski rat', ocijenio je. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene