Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon sastanka

Branitelji ostaju u Savskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedno je sigurno - i šator i branitelji u njemu ostaju u Savskoj.

Šator prosvjednika u Savskoj i dalje ostaje iako su ministri Predrag Matić i Ante Kotromanović zajedno s premijerom Zoranom Milanovićem sjeli za stol s predstavnicima branitelja prosvjednika.

Pročitajte i ovo Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem"

'Šator i dalje ostaje. Nastavljamo prosvjed do daljnjega. Znači nema odustajanja. Sljedeći sastanak će prema dogovoru biti u ponedjeljak u 10 sati s predstavnicima svih braniteljskih udruga na državnoj razini, odnosno s premijerom, ministrom branitelja Predragom Matićem i ministrom obrane Antom Kotromanovićem', rekao je Glogoški nakon gotovo dvosatnog sastanka predstavnika veterena iz Savske 66 s predstavnicima Vlade.

UŽIVO Matić: 'Varao sam vlastitu Vladu. To što je dopušteno ministru branitelja u ovoj Vladi, sigurno nije ni jednom drugom'

Međutim, Glogoški nije zadovoljan jer, prema njegovim riječima, premijer se nije ogradio od toga da mnogi ljudi branitelje prosvjednike nazivaju barabrima. Iako je premijer na kraju sastanka kazao kako on nikada nije rekao da su oni barbari niti je to njegov stav.

Glogoški je potvrdio da se nastavlja prosvjed do daljnjega, ali i da će sljedećeg sastanka s predstavnicima vlasti biti, samo s većim brojem ljudi.

'Zadovoljni smo što smo sjeli za stol i razgovarali, ali sadržajem razgovora nismo zadovoljni. Nismo htjeli otvarati širu raspravu jer je to bio prvi sastanak', rekao je Glogoški. O ostavci ministra Matića nisu razgovarali jer je to, kaže, tema za neke druge sastanke. Treba se izdići iznad politike i sjesti za stol i dogovoriti se.

'Mi smo krenuli u razgovore i argumentirali predsjedniku vlade zašto smo tražili smjenu Matića, njegove zamjenice i pomoćnika. Također ovdje nismo htjeli otvoriti širu raspravu jer ovo je bio prvi sastanak, naravno na sljedećim sastancima ćemo razgovarati o svemu o čemu postavljate pitanje, zašto tražimo da se sva prava objedine u jednom zakonu i zašto tražimo ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja', rekao je Glogoški.

Upitan zašto su na radni sastanak došli u svečanim odorama, rekao je da je prijem kod predsjednika Vlade za njih uvijek svečana prigoda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene