Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogibija Josipa Jovića

Branitelji bojkotirali dužnosnike, Ostojić: 'Ja Tuđmanu nikad nisam zviždao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je obilježena 22. godišnjica pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je kao prva žrtva Domovinskog rata poginuo u sukobu hrvatskih policijskih snaga sa srpskim agresorima na Plitvicama.

Kako bi odali počast Josipu Joviću, ali i svima ostalima koji su živote izgubili u Domovinskom ratu, na Plitvicama se okupio velik broj branitelja te državni dužnosnici.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović OSRH u politici Milanović žestoko odgovorio Luciću: "Njegovo političko divljanje do kraja ga razotkriva kao pokvarenog čovjeka" Josip Lucić general na izbornoj listi hdz-a General Lucić se obrušio na Milanovića: "Ne vraća li nas on možda u 1945. godinu?"

Pred okupljenima je govor prvi održao zapovjednik akcije Plitvice Josip Lucić. 'Krvavi Uskrs se dogodio simbolizirajući uskrsnuće naše napaćene domovine. Od tog trena to više nije JNA, to je zločinačka vojska koja naoružava srpsku manjinu kako bi se okrenula protiv svoje domovine', rekao je Lucić i upitao se tko je osiromašio državu?

'Mi smo se državu i demokraciju krvavo borili i skupo to platili. Mi smo svoje zadaće odradili, ali se možemo danas pitati što su radili oni koji nisu bili u ratu', poručio je Lucić i pozvao nosioce vlasti da isprave greške. 'Vlast mora slušati sve prijedloge i kritike i iz njih izvući rješenja. Prestanite s optužbama i neprihvatljivim rječnikom prikrivati pogreške i tražiti alibije. To je već viđeno. Prestanite gubiti vrijeme, sve je više radnika na cesti, svi koji izazivaju sukobe vraćaju nas nazad', rekao je Lucić.

>> 'Krvavi Uskrs': 22. godišnjica pogibije Josipa Jovića

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović nije bio u mogućnosti doći na Plitvice te je u njegovo ime govorio njegov savjetnik Siniša Tatalović. Dio branitelja se povukao. Nisu htjeli slušati govor ministra, izaslanika predsjednika i predstavnika Sabora vičući 'Gdje je predsjednik?'.

'Ovdje sam iznad bilo koje politike, odajući počast Josipu Joviću, učinite to i vi, sa svoje strane. Vječna mu hvala. Hvala i vama, a ja nikad svom vrhovnom zapovjedniku Franji Tuđmanu, nisam zazviždao. To je ono što je istina, i zato odajmo počast ovdje upravo za one koji su pali za ovu državu', poručio je okupljenima ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene