Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branimir Glavaš

'Pojeo sam jednu juhu i jedan jogurt'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš u Osijeku je novinarima poručio kako je imao suđenje koje je bilo krajnje nekorektno, nepošteno i nezakonito.

Branimir Glavaš je u utorak oko 19 sati stigao pred svoj stan u centru Osijeka. Dočekalo ga je 200-tinjak pristaša.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci"

'Treba provesti lustraciju u hrvatskom pravosuđu. Dakle, hrvatsko pravosuđe je popunjeno ljudima koji ne poštuju ni Ustav ni hrvatske zakone, niti međunarodne konvencije. Tima i takvima nema mjesta u hrvatskom pravosuđu. Ja se iskreno nadam nakon sljedećih parlamentarnih izbora da će nova vladajuća garnitura podueti određene korake i riješiti problem u hrvatskom pravosuđu', rekao je Glavaš novinarima i nastavio.

Branimir Glavaš pušten iz zatvorske bolnice i krenuo prema Osijeku

'Imao sam suđenje koje je bilo krajnje nekorektno, nepošteno i nezakonito. Usuđujem se reći da bih imao poštenije suđenje u Beogradu, u Republici Srpskoj nego što sam imao u Zagrebu. Spreman sam se i dalje boriti i borit ću se. Do sada su me šest puta uhićivali radi jednog predmeta, spreman sam i ne bi me iznenadilo da i sljedeći tjedan nakon što Državno odvjetništvo podnese žalbu na ovu današnju odluku, Vrhovni sud ponovo donese odluku da me se uhićuje. Neka uhićuju, ali evo ja im mogu reći da ću se iz petnih žila boriti da se hrvatsko pravosuđe konsolidira, stabilizira i očisti', rekao je.

'Pojeo sam jednu juhu i jedan jogurt'

Glavaš je Zagreb napustio iz zatvorske bolnice gdje je završio zbog lošeg zdravstvenog stanja nakon štrajka glađu. Medicinska pomoć ipak mu nije trebala pa se uputio u Osijek.

Ispred zatvorske bolnice po njega su došli sin i nekolicina članova HDSSB-a. U 10 godina njegove pravosudne trakavice, ovo je šesti put da Branimir Glavaš izlazi na slobodu.

Nakon izlaska iz zatvorske bolnice poručio je da se osjeća odlično, te da je zdravstveno dobro.

Štrajk glađu prekinuo je čim je čuo za odluku suda.

Slobodan je - Glavašu ukinut istražni zatvor!

'Kad sam vidio na teletekstu tad sam stao sa štrajkom, bilo je to negdje oko jedan sat', objasnio je.

'Pojeo sam jednu juhu i jedan jogurt', rekao je, a onda još jednom poručio da se osjeća dobro iako je bio u bolnici.

'A čujte osjećam se dobro, vjerujem da ću se vrlo brzo oporaviti i da ću vratiti snagu i nastaviti dalje. Do sada su me šest puta pritvarali pa ako hoće neka pritvaraju i sedmi put sljedeći tjedan', poručio je prije odlaska u Osijek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene