Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada u bolje

Petrov oprezan u pregovorima s HDZ-om - Rekao i zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božo Petrov, čelnik Mosta, zadovoljan je dosadašnjim tijekom pregovora s HDZ-om.

Čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je u srijedu, uoči početka sjednice tehničke Vlade kako su pregovori s HDZ-om pozitivniji i konstruktivniji nego oni prijašnji te da vjeruje kako će pregovori završiti unutar tjedan, dva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanka manjina i HDZ-a KRAJ DRUGE RUNDE 'Sve ove špekulacije o sastavu Vlade, ministrima... to je račun bez krčmara' Slika nije dostupna Analiza izbora Ivan Vrdoljak izjavio što očekuje od HDZ-a i Mosta

"Nastavit ćemo razgovore i vjerujem da ćemo unutar tjedan, dva maksimalno završiti apsolutno sve i onda će biti i sedam jamstava i cijeli paket", izjavio je Petrov pred Banskim dvorima, dodavši da jučerašnji razgovori u HDZ-u ulijevaju povjerenje i nadu da će stvari biti puno bolje.

"Mislim da smo bili transparentni i korektni prema apsolutno svima. Razumijem da je HDZ oprezan prema nama, jer su nas voljeli okarakterizirati i ucjenjivačima i onima koji postavljaju ultimatume. S druge strane, i mi trebamo biti oprezni jer imamo dosta loše iskustvo s HDZ-om“, kazao je.

Na upit vjeruje li u dogovor oko proglašenja gospodarskog pojasa i HNB-a, što traži Most u svojih sedam uvjeta, rekao je da su nakon sastanka formirali stručne timove za pregovore.

"I oni će iznijeti argumente. To će se događati relativno brzo tako da ćete imati odgovore. Ali, ne sumnjam da će biti pokazana pozitivna nada, instrukcija želja i s druge strane", istaknuo je Petrov.

"Nadam se da je jučer i HDZ vidio, nisu to neke krupne stvari, to je samo pokazatelj dobre volje da smo uistinu spremni mijenjati Hrvatsku. Ono što smo mi iskusili jučer je ipak jedna puno bolja priča, pozitivnija i konstruktivnija u odnosu na onu na koju smo navikli. Vjerujem da su oni isto tako pozitivno ocijenili i nas", zaključio je čelnik Mosta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene