Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Primopredaja

Petrov predao Jandrokoviću ključeve Ureda predsjednika Sabora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani predsjednik Sabora Gordan Jandroković je nakon zaključenja sjednice otišao u Ured predsjednika Sabora gdje mu je bivši predsjednik Božo Petrov predao ključeve Ureda.

Nakon zaključenje sjednice Sabora novoizabrani predsjednik Sabora Gordan Jandroković stao je i pred novinare.Na pitanje je li on jedini profitirao od novonastale situacije Jandroković je rekao: "Profit ili teret? Ovo je časna dužnost. Volio bih da se to odigralo po ranije dogovorenom planu, no kolege iz Mosta su se odlučili za ovaj potez i valjda je ovako trebalo biti". 

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Gabrijela Kišiček, komunikacijska stručnjakinja "ŽOHARI, ŠTAKORI, MIŠEVI..." Stručnjakinja o najavi sankcija za uvrede u Saboru: "Komunikacija je katkad vrlo primitivna i razočaravajuća"

Prokomentirao je i "kupovinu" glasa Željka Glasnovića koji je to objavio i na svojem Facebook profilu.

"Svaki od zastupnika je glasao po svojoj savjesti. Naravno da se radi o dogovorima. I ovaj je sasvim legitman, demokratski i u skladu sa standardom", rekao je Jandroković te dodao: "Naravno da kolege iz oporbe govore da ovo nije održivo. Međutim, ja ih uvjeravam da je. I to ćemo dokazati već na imenovanju novih ministara". 

Jandroković se potom uputio u Ured predsjednika Sabora gdje mu je Božo Petrov predao ključeve Ureda.

Bivši predsjednik Sabora Petrov također se obratio medijima.

"Ponosan sam na zastupnike Mosta što nismo htjeli sudjelovati u cirkusu u proteklih 48 sati. Za spas HDZ-a danas su glasali član SDP-a, član Bandićeve stranke i manjine... Možda je teška riječ, ali sramotno je od Plenkovića što se nije usudio doći u Sabor i predložiti četiri ministra. Mi danas imamo krnju Vladu. Ja se osjećam čisto, ali pitao bih hrvatske građane osjećaju li muku? Osjećaju da, zbog svega što je HDZ radio u posljednjih 48 sati. Najpoštenije prema građanima bilo bi otići na nove izbore. Ali HDZ se to nije usudio i jasno je zašto", rekao je Petrov.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene