Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Božo Petrov o koaliranju

MOST OTVOREN ZA SVE 'Moguća je suradnja i s SDP-om i HDZ-om, no postoje uvjeti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahuktava se neslužbena izborna kampanja. Ponuda Mostu za postizbornu suradnju iz HDZ-a je stigla i od tehničkog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, koji je utjecajan na desnom krilu stranke.

Sugestije o odabiru političkih partnera, kandidatu za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, Andreju Plenkoviću stižu od stranačkih kolega. Na pitanje treba li HDZ zatržati HSP AS da koalira s njima, član predsjedništva HDZ-a, Zlatko Hasanbegović kazao je kako za to 'nema razloga'.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Ograničavanje prava Petrov najavio referendum o manjincima, napao Tomaševića, a DP-u poručio: "Ako nakon ovoga nastave s pregovorima…" Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Iz minute u minutu Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru

'Riječ je o stranci koja je odano surađivala u Domoljubnoj koaliciji', kazao je Zlatko Hasanbegović, tehnički ministar kulture.

No, pravaški melos Plenkoviću navodno, nije po volji. Most zato jest. Pa tako i Hasanbegoviću.

'Svi znaju da sam kao ministar u Vladi izimno surađivao s kolegama iz Mosta i da sam načelno veliki zagovornik koalicije s Mostom', rekao je Hasanbegović.

Petrov svima poslao jasnu poruku

Čelnik Mosta HDZ-u je poslao jasnu poruku. 'Ja bih rekao da je moguća suradnja, ali na jedini način. To se misli i na SDP i HDZ i na bilo koga drugoga, jedino pod uvjetima da će se prihvatiti program MOST-a, da će se dati jamstva, a o suradnji nakon izbora s bilo kojom opcijom, a bez toga mislim da je uopće besmisleno razgovarati', kazao je predsjednik MOST-a, Božo Petrov.

Dok bivši HDZ-ov predsjednik na Facebooku čestita košarkašima na uspjehu, Mostov glasnogovornik oštro prema HDZ-u i SDP-u. Teleoperatere poziva da njihove pozive preusmjeravaju na telefonsku sekretaricu.

'HDZ-u predlažemo promjenu naziva stranke u HPZ (Hrvatska preslagivačka zajednica). SDP - Već ste podijelili 100 fotelja, a da niste ni pričekali glasove birača, koji bi trebali znati je li i vaša stranka promijenila ime u SPP (stranka podijeljenih pozicija)', poručio je Nikola Grmoja, glasnogovornik MOST-a.

U Narodnoj koaliciji HNS bi trebao imati sedam izglednih mjesta. Anka Mrak Taritaš navodno je dobila ponudu da saborski mandat ponovno izbori preferencijalnim glasovima. No, ovaj put ne pristaje biti tek osma na listi.

'Mi, sad samo znamo koja su mjesta, o imenima ćemo razgovarati, ali vjerujte mi da će na jednom od tih sedam mjesta biti mjesta za potpredsjednicu HNS-a, koja sam ja', rekla je potpredsjednica HNS-a, Anka Mrak Taritaš.

Čelnici Narodne koalicije novi politički brak mogli bi potpisati idućeg tjedna.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene