Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utorkom saborski odbori

Petrov: Izmjenama Zakona želimo promijeniti ponašanje saborskih zastupnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika želimo pokušati promijeniti ponašanje saborskih zastupnika, a ako to ne bude dovoljno ići ćemo na radikalniji pristup, izjavio je u petak predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta Božo Petrov.

"Neprihvatljiv nam je način na koji se obavljao rad u Saboru, što se tiče saborskih zastupnika. Taj dio sada pokušavamo promijeniti. Za početak smo krenuli s ovim prijedlogom, da saborski zastupnici trebaju dolaziti barem na glasovanje, a da je dužnost predsjednika klubova zastupnika voditi računa o tome da saborski zastupnici dolaze na svoje radno mjesto", izjavio je Petrov u Hrvatskom saboru.

Utorkom saborski odbori, od srijede do petka sjednice

Pročitajte i ovo Nogometni trener iz Srbije proglašen je krivim zbog krađe mobitela bivše djevojke Stigla presuda Nogometni trener usred noći upao bivšoj curi u stan: Uhvatio ju je za vrat i vikao "kurvo!" Kazna za branje šparoga - 2 Vrtoglave cijene Ako planirate brati šparoge, nabavite dozvolu jer bi bez nje mogli dobiti kaznu: Ipak, postoji dobra vijest

Intencija je da se utorkom održavaju saborski odbori, a od srijede do petka sjednice kojima bi zastupnici trebali nazočiti, dok bi ponedjeljak bio dan za rad zastupnika na terenu.

"To je načelan dogovor s predsjednicima svih klubova i oni su rekli da će se toga držati. Ukoliko se to ne riješi na takav način, ići će i malo radikalniji pristup", kazao je Petrov dodavši kako je moguće uvođenje kazne koje će ovisiti o postotku nedolaska zastupnika na sjednice.

"Nije prihvatljivo da osobe primaju punu plaću, a nema ih na radnom mjestu", naglasio je.

Na novinarski upit hoće li biti promjena u poreznoj reformi, Petrov je odgovorio kako ne želi govoriti o pojedinačnim stavkama. Most se još usuglašava s partnerima te će izaći sa završnim prijedlogom nakon što sve bude definirano. "Vjerujem da u konačnici neće sve ostati isto", kazao je.

O mogućnosti izuzimanja zastupnika i dužnosnika od povećanja plaća, koje bi im trebale porasti zahvaljujući planiranoj poreznoj reformi, Petrov nije dao konkretan odgovor ponovivši da će završni prijedlog biti objavljen nakon usuglašavanja.

Poskupljenje struje "kostur iz ormara" Milanovićeve Vlade

Komentirajući poskupljenje struje od 1. siječnja iduće godine, Petrov je kazao da je to "ogroman kostur iz ormara" Milanovićeve Vlade.

"Trudimo se pronaći rješenje da se izbjegne povećanje struje. Zaista je katastrofalno da je jedna od zadnjih odluka Vlade Zorana Milanovića bila jednokratno potpisivanje da se udvostruče kvote za obnovljive izvore energije", rekao je Petrov ustvrdivši kako to znači proračunsku rupu mjerenu u milijardama kuna, koja će se povećavati svake godine.

"Pokušat ćemo pronaći način da to građani ne osjete. Nažalost, to je ogroman kostur iz ormara, koji nas je dočekao od bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Valjda je samo njemu znano i jasno zbog čega je odlučio to potpisati na zadnjoj sjednici", izjavio je Petrov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene