Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misa u katedrali

Bozanić: Isus je umro za svakoga od nas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je danas misno slavlje Cvjetnice u zagrebačkoj katedrali koje je započelo blagoslovom maslinovih grana i procesijom ispred katedrale.

Nakon što je blagoslovio maslinove i palmine grane nadbiskup je pozvao vjernike da se priprave na početak vazma odnosno Velikog tjedna kako bi imali udjela u uskrsnuću Kristovu.
U središtu današnje mise bilo je čitanje Kristove muke. Kardinal je pozvao vjernike na molitvu, na razmišljanje o Isusovoj muci, križu, našem spasenju i Božjoj ljubavi. Dodao je kako je Isus umro na križu za svakog od nas.

Pročitajte i ovo Reklama Hrvatske turističke zajednice na Times Squareu Početak turističke sezone Slike Hrvatske i na njujorškom Times Squareu, ali po kojoj cijeni - ne žele otkriti Isus Krist s dvojicom učenika Praznik u mnogim državama Uskrsni je ponedjeljak: Znate li što se danas obilježava?

>> Pripreme za Veliki tjedan: Jeste li nabavili maslinovu grančicu?

Uz kardinala Bozanića u misnom slavlju sudjelovali su apostolski nuncij u Hrvatskoj Mario Roberto Cassari, pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski i nekoliko svećenika. Kardinal Josip Bozanić predvodit će danas tradicionalni Križni put na zagrebačkom Ksaveru s početkom u 16 sati. Katolička crkva danas slavi Cvjetnicu, Nedjelju muke Gospodnje. Prisjećanje je to na slavni Isusov ulazak u Jeruzalem praćen poklicima naroda s maslinovim i palminim granama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene