Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovor sa Svetom stolicom

Linić: Nisam ništa potpisao sa Srakićem i Bozanićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić potvrdio je kako je s kardinalom Josipom Bozanićem i nadbiskupom Marinom Srakićem razgovarao o provedbi ugovora između Hrvatske i Svete Stolice, odnosno kako Ugovorom razriješiti neka odstupanja.

Teme razgovora, rekao je, bile su čisto tehničke stvari, poput one uzimaju li se podaci s kraja godine ili iz devetog i desetog mjeseca kad Vlada završava proračun, kao i to što su ove godine za oko 45 do 50 milijuna kuna manji iznosi nego što je navedeno u Ugovoru, rekao je Linić novinarima u Hrvatskom saboru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tradicionalna slavlja Hodočašća u Marijanska svetišta: Hrvatska slavi blagdan Velike Gospe Slika nije dostupna 'Samo galama' Linić: Gotovo svi u Hrvatskoj su protiv promjena

>> Bozanić i Srakić sastali se s Linićem

Upitan je li bilo govora o smanjenju izdvajanja za Crkvu, Linić je odgovorio kako je u razgovoru regulirano postojeće vrijeme, te da će za iduću godinu taj prijedlog tek biti razmatran. Na pitanje pristaje li Crkva na smanjenje, odgovorio je kako njegovo ministarstvo nije za to nadležno, jer ono regulira obveze, a da o izvršavanju trebaju pregovarati ministarstva vanjskih poslova te pravosuđa.

'Naše su mogućnosti da razgovaramo samo o aktualnim odnosima, to smo počeli i vjerujemo da ćemo razriješiti, a ostalo je u nadležnosti Ministarstva pravosuđa', kazao je Linić, rekavši kako od Crkve još očekuju odgovore na mogućnost smanjenja iznosa.

Na upit zašto je s vrhom Katoličke crkve u Hrvatskoj pregovarao u tajnosti, odgovorio je: 'Kad bih vam rekao koliko dnevno imam razgovora o ugovornim obvezama... onda je sve tajna. A nije. To su razgovori, ugovor još nismo potpisali, niti smo se do kraja još dogovorili'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene