Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ovci kritiziraju mjeru

'Opačić je prije imala ulogu narikače, a danas je grobar radnih mjesta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su novinari Borisa Kunsta podsjetili da je outsourcing koji kritizira bio i HDZ-ova mjera, rekao je da se za mjeru prvo trebaju stvoriti uvjeti.

'Milanka Opačić u prošlom je sazivu Sabora imala ulogu narikače nad radnim i socijalnim pravima građana, a danas je postala grobar radnih mjesta zaposlenih koji primaju najmanje plaće', kritizirao je najave outsourcinga Boris Kunst, predsjednik Odbora za rad HDZ-a.

'Neka skinu šape i pandže sa zdravstva'

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na braniku Cure audiosnimke Plenkovića, on šuti, oglasio se HDZ: ''To je očajnička diverzija'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Kada su ga novinari podsjetili da je outsourcing bio i HDZ-ova mjera, rekao je kako 'outsourcing može', ali da za njega prvo treba stvoriti uvjete. 'Nije pravi socijalni trenutak za njegovo uvođenje', smatra Kunst.

Na konferenciji naziva 'Bešćutnost protiv radnika' koju je stranka organizirala povodom Praznika rada poručio je i kako 'vlada toliko ne zna da si ne zna ni ostavku dati'.

'Od tržišta rada vlada je napravila zgarište'

Kunst je rekao i da smo u bezdanu siromaštva, da se guši demokracija i da se Vlada ne drži obećanja iz Plana 21. 'Nema zapošljavanja. Od tržišta rada Vlada je napravila zgarište', rekao je i dodao da je hrvatska Vlada jedistvena u Europi jer nije iskoristila ulazak u EU za investicije.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i član saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku akademik Željko Reiner posjetio je na liječnike koji odlaze iz Hrvatske, kao i da smo na 15. mjestu po indeksu bijede. Dodao je da obitelji nemaju za režije, te da se ne pokazuje ni minimum socijalne osjetljivosti.

HDZ-ovci su Vladi poručili da mora slušati sindikate i da se maknu s vlasti, ali i da nema veće gluposti koju je Vlada napravila od forsiranja Zakona o radu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene