Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

MLADI TIM KOJEM SE SMIJEŠI GLOBALNI USPJEH Krenuli od nule, a danas među najboljima u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepunih tjedan dana od završetka najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University Davorin Štetner investirao je u startup NanoDIY koji je osvojio treće mjesto na konferenciji. Mladi Kopirvničani su Bolja Hrvatska.

Tim mladih Koprivničana uzdrmao je tiskarsku industriju. Svojim inovativnim načinom tiska na tekstil na nedavnoj konferenciji poslovnih anđela pomeli su konkurenciju osvojivši najviše nagrada. Među ostalima i onu - Nove TV. Pred njima je - globalni uspjeh. A njihov je cilj - otvarati nova radna mjesta u Hrvatskoj. Mladi tim NanoDIY naša su Bolja Hrvatska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna FOND MILIJUN KUNA EBAN WINTER UNIVERSITY 2016 Hrvatski Nanodiy osvojio čak tri nagrade Slika nije dostupna U organizaciji CRANE-a Startup srijeda uz Andriju Čolaka

Krenuli su od nule, a danas je ovaj tim među najboljim startupovima u Europi. Posao im je donijela ideja inovativnog tiskanja na tekstil.  ''Daje mogućnosti bilo kome bez grafičkog predznanja i pripreme da printa grafiku na bilo koji tekstil i da pri time bude pet puta jeftiniji'', objašnjava osnivač Saša Miklošić.

Razvili su poseban papir i posebne boje. ''Nađete neku sliku na internetu, skinete je na računalo. Printer printa otprilike 15-ak sekundi. Nakon toga nanesete stabilizator. Sad stavimo na majicu, stisnemo i tridesetak sekundi nakon toga, to je to'' objašnjava postupak suosnivač Zoran Sušanj.

U testiranju su bacili čak 10 000 majica. Nije sve uvijek išlo glatko. ''Pokrenuo sam posao koji nije dobro išao, došli smo do bankrota. Iz toga smo nešto naučili, pokrenuli dalje posao. Išli dalje, bili uporni'', kaže Saša.

Pa sada nižu nagrade. Na sajmu grafike u Beogradu osvojili su nagradu za najbolji tisak, a proglašeni su i hrvatskim startupom godine.

''U igri su bila velika imena, a jedan startup iz Hrvatske pobijedio je i dobio nagradu'', kaže Zoran.

Jednu od nagrada dodijelila i Nova TV

Konkurenciju su pomeli i na prošlotjednoj konferenciji poslovnih anđela. Među 20 startupova iz cijeloga svijeta osvojili su najviše nagrada - čak tri.

Jednu od nagrada im je dodijelila i Nova TV. Sastoji od raznih promotivnih aktivnosti i vrijednog oglašivačkog paketa. ''Još ne vjerujemo u ovaj rezultat koji smo postigli. Naravno, nama su se planovi sada promijenili, puno brže ćemo pristupiti na neka nova tržišta'', kaže Saša.

Sjajan rezultat na konferenciji donio im je i investiciju.  ''Kad sam vidio da su dečki osvojili sve što smo pričali, da su uporni, da idu dalje bez obzira na sve, dogovorili smo se u 10 minuta i od danas smo partneri'', rekao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela.

Za njih se zainteresiralo i nekoliko investitora iz Danske, Izraela, Amerike i Portugala pa je planova puno. Uključuju širenje i otvaranje Hrvatskoj prijeko potrebnih novih radnih mjesta.

''Planiramo iduće godine zauzeti jaču poziciju na cijelom europskom tržištu'', poručuje Nino Hat, brend menadžer.

I to je, kažu, tek početak.

U nastavku pročitajte priopćenje o investiciji Davorina Štetnera i njegovom ulasku u projekt NanoDIY:

''Nepunih tjedan dana od završetka najveće europske konferencije poslovnih anđela EBAN Winter University javljaju se i prvi konkretni rezultati. Tako je predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE Davorin Štetner investirao u startup NanoDIY koji je osvojio treće mjesto na konferenciji. NanoDIY je također osvojio I nagradu publike te posebnu nagradu NOVE TV u ukupnoj vrijednosti preko 280.000 kuna. Štetnerov udio u projektu je 10%, a iznos investicije nije javan. Nakon konferencije za NanoDIY se zainteresiralo i nekoliko investitora iz Portugala i Danske.

NanoDIY je projekt iza kojeg stoje Saša Miklošić i Zoran Sušanj iz koprivničkog poduzetničkog inkubatora. “Nanodiy” je tehnologija tiska na tekstil. Za razliku od većine tehnologija tiska koje zahtjevaju ili visoku stručnost korisnika ili značajnu investiciju u pokretanje tiskarskog posla, “Nanodiy” zahtjeva neznatna ulaganja u tehnologiju, vrlo je jednostavan za korištenje osobama koje nemaju nikakva grafička znanja, a cijena otiska je izrazito niska. Razvoj “Nanodiy” projekta već ulazi u četvrtu godinu postojanja. Nakon otisnutih stotinjak tisuća majica, “Nanodiy” je predstavljen tržištu u desetom mjesecu prošle godine na sajmu Grafima u Beogradu. U posljednjih deset mjeseci koliko je dostupan na tržištu, već je osvojio kupce u šest europskih zemalja, a više od devedeset posto proizvodnje se plasira izvan hrvatskih granica.

„Dečke sam zapazio na konferenciji Voogle u Varaždinu u ožujku ove godine gdje sam bio u žiriju koji ih je proglasio startupom godine. Od tada smo razgovarali o suradnji, ali finalnu odluku donio sam upravo zbog konferencije EBAN Winter University i načina na koji su Saša i Zoran usvojili sve sugestije te odradili važne nastupe pred investitorima. Još jedan važan razlog je i činjenica da je Saša imao jedan neuspješan projekt te je naučio važne stvari za budućnost. Uvijek ponavljam da je neuspjeh sastavni dio uspjeha te se iz loših projekata uvijek može naučiti najviše! NanoDIY je revolucija i vjerujem u ekipu te se veselim daljnjim uspjesima! ", istaknuo je Davorin Štetner, investitor u NanoDIY.

"Davorin nas je osvojio svojom vizijom i sposobnosti, ali i stvorio ponos što je tako veliko ime vezano uz projekt. Njegova investicija pomoći će nam dodatno ubrzati naše širenje na tržištu kako bismo našu tehnologiju doveli do što većeg broja korisnika. U sljedećem razdoblju fokusirat ćemo se na snažan globalni tržišni prodor i na pozicioniranje kao lider u određenim tržišnim nišama u cijelome svijetu.", izjavio je Saša Miklošić – suosnivač i direktor NanoDIY-a

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene