Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BOLJA HRVATSKA

San koji se stvarao 10 godina: Od hobija napravila posao pa preuzela svoj stari ured

Aktualno Galerija Katarina Radnić Zmazek - 1 Katarina Radnić Zmazek - 1 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Radnić Zmazek - 2 Katarina Radnić Zmazek - 2 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Radnić Zmazek - 3 Katarina Radnić Zmazek - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bivši odvjetnički ured Katarine Radnić Zmazek, koja u njemu sada izrađuje nakit Galerija 1/4 >>
Završila je fakultet, upisala se u knjigu odvjetnika i onda odlučila život okrenuti u potpuno drugom smjeru. Njezin hobi – izrada nakita, prema čemu ima strast odmalena – postao je puno, puno više. Katarina Radnić Zmazek naša je Bolja Hrvatska.

Katarina Radnić Zmazek diplomirana je pravnica koja je od svojeg hobija stvorila uspješan biznis. Rezultat toga je nakit koji krasi ljude diljem Hrvatske, ali i izvan nje.

"Kada odlučiš da ćeš nešto napraviti, već ti se putevi počnu otvarati. Ako se ne otvore, onda znači da moraš još nešto naučiti", rekla je Katarina.

Ekipa Dnevnika Nove TV i prije 10 godina radila je priču o njoj. Tada je radila u odvjetničkom uredu, a noću stvarala ogrlice i narukvice. Polako je pripremala teren za ostvarenje svojih snova. U desetljeću se mnogo toga promijenilo.

"Hobi je postao posao, a ono što je bio posao više to nije. I jedna od meni najdražih stvari je da smo u istom prostoru u kojem je nekad bio odvjetnički ured", rekla je Katarina reporterki Dnevnika Nove TV Lari Švirig.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Vedran Habel - 6 Bolja Hrvatska Kuhao je za predsjednike, pokušao oboriti Guinnessov rekord i pomaže osobama s invaliditetom: "Njih 90 posto danas je trajno zaposleno"

Upravo u tom uredu sada radi njezin tim od 14 ljudi, a planira i dodatna zapošljavanja. Iako se posao proširio, sav je nakit i dalje ručno rađen.

"Bilo je momenata kad je bilo teško i kad sam pomislila: Je li ovo stvarno? Da radije sve pustim? To su bili momenti padanja, ali nikad nisam odustala, probudiš se drugi dan i ideš dalje", rekla je Katarina.

Ljubav prema nakitu naslijedila je od majke, koja joj je bila uzor i u pravnim vodama.

"Uloge su nam se promijenile. Mislim da je ona dobro napravila. Ona voli ovo što radi. Ona je to radila sve postupno, to je bio proces", rekla je Katarinina majka Ljubica Jukić Radnić.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Ilustracija - 3 Bolja Hrvatska Nije sve tako crno: Ovi su nam ljudi uljepšali 2022. godinu, oni su naša - bolja Hrvatska

U tom procesu dugom deset godina uvijek se, ističe Katarina, vodila jednom mišlju: "Ne želim se probuditi jedno jutro i žaliti: Da bar jesam... Zašto nisam?"

Zato je danas sigurna da nema za čime žaliti. Ona je naša Bolja Hrvatska.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene