Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji bijesni

Boćarsko igralište 'progutalo' dječje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedno je igralište podijelilo mještane Tenje pokraj Osijeka. Kako bi ušao u viši rang natjecanja, mjesni boćarski klub proširio je svoje igralište. Ne bi bilo nikakvih problema da se nisu proširili na dječje igralište, i pri tome uklonili tobogan, ljuljačke i klackalice.

S jedne strane novo boćalište, a s druge razbacane sprave s dječjeg igrališta. Majke su ogorčene. 'Ja sam iznenađena. Dovela sam dijete na igralište, a ništa od igrališta. Nekom su izgleda djeca smetala ili misle da imaju malo prostora', rekla je jedna majka.

Pročitajte i ovo Ilustracija svađa na igralištu Djevojčica polila kiselinom 11-godišnjakinju: "Osjećala sam se kao da gorim, vrištala sam." Majka napadačice sablaznila javnost Slika nije dostupna Irak: Bomba na dječjem igralištu, 5 mrtvih, više od 20 ranjenih

Preko noći nestalo je dječje igralište. No, samo privremeno - uvjeravaju nas tenjski boćari. 'Tu će biti tobogan. Bit će manja mogućnost da ta djeca nastradaju', rekao je Zvonko Penić, predsjednik Boćarskog kluba Tenja. Doista, na igralištu zatičemo radnike. Novo će igralište imati zaštitnu ogradu kako djecu ne bi pogodila boća ili nogometna lopta. 'Djeca će biti zaštićenija jer će dobiti zaštitnu ogradu', kaže Penić. Suživot između djece i boćara je moguć.

'Mislim da mi na njih ponekad pazimo više nego njihovi roditelji. Mi smo tu i da nije nas to isto dječje igralište bi bilo razvaljeno, kao što su u ostalim dijelovima Tenja', rekao je Miroslav Barišić, boćar i roditelj. Prije desetak dana upravo je u Tenji, na drugom dječjem igralištu, teško ozlijeđena djevojčica. Stari i dotrajao tobogan srušio joj se na glavu. Boćari kažu da takvo što neće dopustiti na svom igralištu. Na kraju, svi su oni očevi ili djedovi čija se djeca i unuci igraju na ovom igralištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene