Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski veleposlanik izrazio žaljenje

Blunt: Britanski naputak o putovanju u RH krivo je protumačen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski veleposlanik Graeme Blunt izrazio je žaljenje zbog negativnog publiciteta koji je dobio naputak Foreign Officea o putovanju u Hrvatsku, ocijenivši da je krivo protumačen.

'Taj je naputak dobio negativni publicitet i ja žalim zbog toga. Smatram da je krivo protumačen', rekao je veleposlanik Blunt na međunarodnoj konferenciji o antidiskriminacijskom zakonodavstvu i praksi.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Imenovanje veleposlanika Grlić Radman žestoko napao Milanovića: "On vjerojatno želi uhljebiti neke ljude i poslati ih u diplomaciju" Gaël Veyssière Stižu prije no što se predviđalo Francuski veleposlanik ekskluzivno za Dnevnik Nove TV otkriva kada stižu borbeni lovci Rafalei

Po njegovim riječima, radi se o upozorenju na općenitu opasnost od terorizma i blagu prijetnju na opasnost od organiziranog kriminala, spomenuvši pritom brojne zemlje, uključujući i Veliku Britaniju, za koje vrijede mjere opreza. Istaknuo je da nitko u Velikoj Britaniji ne pokušava obeshrabriti posjete Hrvatskoj.

'S velikim zadovoljstvom vam mogu reći da su rezervacije britanskih turista za ljetovanjem u Hrvatskoj porasle', kazao je Blunt. Hrvatska je, dodao je, taj naputak trebala shvatiti kao kompliment.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene