Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Remorker

U blokadu će sva imovina Nadana Vidoševića i njegove obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osumnjičenom za izvlačenje 35 milijuna kuna iz HGK Nadanu Vidoševiću blokirat će se sva imovina, ali i imovina njegove supruge, majke i djece, kako je još jučer doznala Nova TV.

Na istražnom ročištu održanom suinoć na zagrebačkom Županijskom sudu predsjedniku Hrvatske gospodarske komore Nadanu Vidoševiću i šefici računovodstva HGK Josipi Mladinov određeno je jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru.

Pročitajte i ovo Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj Slika nije dostupna više od 33 milijuna kuna Sjećate se Nadana Vidoševića i sudske trakavice oko izvlačenja novca iz HGK? Danas je bilo govora o paralelnom sustavu upravljanja: "Zato sam dobila otkaz"

Vidoševiću je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i mogućnosti uništavanja dokumentacije, a Josipi Mladinov zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Vidoševićev odvjetnik Dražen Delač najavio je žalbu na odluku o pritvoru. Dodao je da je njegov branjenik iznosio obranu.

Nova TV još jučer je doznala iz pouzdanih izvora da će se blokirati sva imovina u vlasništvu Nadana Vidoševića, ali i imovina njegove supruge, majke i djece.

>>Nadanu Vidoševiću određeno mjesec dana istražnog zatvora

Podsjetimo, slučaj protiv Nadana Vidoševića i još četvero osumnjičenih u 'aferi Remorker' preuzeo je USKOK. Tereti ih se za 'udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave'.

'Grupu je organizirao jedan od osumnjičenih s još dvoje zaposlenika HGK, a dvojica osumnjičenika su pomagači u toj kriminalnoj aktivnosti', rekao je novinarima odvjetnik Igora Premilovca Branko Šerić, koji je jučer došao u USKOK.

Time je neformalno potvrdio nagađanja da se uz Vidoševića za udruživanje terete njegova šefica kabineta Zdenka Peternel, koja je u istražnom zatvoru od sredine listopada, te Josipa Mladinov, dok se Premilovac i Davor Komerički terete kao pomagači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene