Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DEBLOKIRANI FRANCK, TISAK I AGROFRUCTUS

Nastavlja se niz: I Zvečevu blokiran račun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Račun tvrtke Franck je blokiran, pokazuju podaci Fine.

15:35 Račun požeške tvrtke Zvečevo također je u blokadi. Iz Zvečeva zasad nismo uspjeli dobiti komentar. Još uvijek je blokirana i tvrtka AWT International. 

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Slika nije dostupna Reagirajte na vrijeme Prijeti vam ovrha i blokada? Provjerili smo kako otvoriti zaštićeni račun bez trčanja u FINA-u i koja primanja vam ne smiju biti ovršena

14:00 Zdenko Adrović, predsjednik Hrvatske udruge banaka, komentirao je blokade Agrokorovih dobavljača koje su prouzročile male banke.

"Radi se upravo o tome da svi potpišu standstill aranžmane. To je ključno ukoliko ne dođe do potpisa onda su vjerovnici na dvije različite strane. Jedni su blokirali, drugi imaju stand still aranžma, dakle nemoguće je nastaviti dalje bez potpisa standstill aranžmana", rekao je Adrović.

Ni Tisak više nije u blokadi, pokazuju podaci Fine. Račun Tiska blokiran je u petak, kao i računi većine tvrtki iz koncerna Agrokor. 

13:10 Podaci Fine pokazuju da i tvrtka Agrofructus više nije u blokadi. Račun tvrtke AWT International još je uvijek blokiran. Iz te kompanije još nisu odgovorili na naše upite.

12:40 Račun Francka je u kratkome roku deblokiran, poručili su iz te kompanije.

"Ističemo kako je Franck uvijek podmirivao sve svoje obveze, pa čak i one koje se ne odnose na nas već obveze naših partnera. Unatoč ovim izvanrednim okolnostima, u mogućnosti smo i dalje osigurati urednu opskrbu svih svojih kupaca i poslovnih partnera kao i do sada, te s poslovanjem nastavljamo neometano", kaže se u priopćenju Francka.

9:20 Račun tvrtke Franck je blokiran, pokazuju podaci Fine. Radi se o jednom od najvećih dobavljača Agrokora. 

Blokiran je i račun tvrtke Agrofructus koja je u suvlasništvu Agrokora, ali i tvrtke AWT International, vodećeg distributera robe široke potrošnje koji pokriva tržišta Hrvatske, Srbije, Bugarske, Makedonije i Slovenije.

Josip Budimir, član Uprave Francka, bio je jedan od ključnih pregovarača od strane dobavljača u slučaju Agrokor. Na telefonske pozive i poruke nije nam odgovorio, a Ivana Tavra, glasnogovornica Francka, poslala nam je kratak odgovor.

"Ovih dana suočeni smo s puštanjem naloga malih banaka koje još nisu pristupile standstill aranžmanu. Stabilizacija stanja na računu očekuje se tijekom dana s obzirom na planirane uplate", stoji u odgovoru iz Francka.

Iz tvrtke Agrofructus poručuju da je njihova tvrtka tijekom utorka blokirana "od strane jedne banke, no blokada je u kratkom vremenu povučena".

"Poslovanje tvrtke odvija se nesmetano u očekivanju raspleta velike gospodarske krize koja nas u zadnje vrijeme pogađa", kažu u Agrofructusu koji je, prema podacima Fine, u vrijme pisanja ovog teksta još uvijek bio u blokadi.

Budimir je nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem u ponedjeljak rekao da su taj sastanak inicirali dobavljači kako bi Vladu informirali o rezultatima pregovora s bankama. U izjavi novinarima naglasio je da dobavljači traže "žurno postizanje održivog rješenja".

Dobavljačima Agrokor duguje oko 16 milijardi kuna. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene