Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mega spektakl

Bliži se Ultra Europe, a s njim i 'šušur': Partijaneri stižu privatnim avionima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Split će stići privatni avioni, ali i stotine komercijalnih letova. Postavlja se pitanje kako će svi stati? Također, u gradu nedostaje nekoliko tisuća kreveta.

Za manje od dva tjedna zaljubljenici u elektroničku glazbu slit će se iz cijeloga svijeta u Split.  Organizatori, zračna luka i turistička zajednica tvrde - spremni smo za ovaj mega projekt. Ultra festival, vjerojatno najveći glazbeni događaj u Hrvatskoj pohodit će oko 150.000 posjetitelja. Doći će svim mogućim prijevoznim sredstvima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Splitu Bliže se europski izbori Plenković u Splitu: "Naši partneri malo su desniji od onoga što mi reprezentiramo" Ilustracija Povezani s "podruzetnikom" Detelji velike akcije USKOK-a: Uigrani narko kartel u Hrvatsku prokrijumčario stotine tona droge

No, tu će biti i oni nešto dubljega džepa koji u splitsku zračnu luku dolaze privatnim avionima. Budući da se radi o špici sezone, očekuje se dolazak i stotina komercijalnih letova. Postavlja se pitanje kamo će svi ti zrakoplovi stati? U zračnoj luci uvjeravaju - neće biti nikakvih problema.

VIDEO Za vrijeme festivala smještaj i sedam puta skuplji!

Nadalje, Splitu kronično nedostaje nekoliko tisuća kreveta. Privatni zrakoplovi sve su češći u splitskoj zračnoj luci. Za Ultra Festival bit će ih još više

'Računamo da će u te dane što na parkingu što u dolasku ili odlasku biti negdje brojka između 20 i 30 zrakoplova', kaže Mate Melvan iz zračne luke Split.

A tu su i komercijalni letovi. U zračnu luku će u vrijeme Ultre sletjeti više stotina zrakoplova s oko 40.000 putnika. Mogu li svi stati u zračnu luku?

'Organizirani smo, dio je našega plana i nadamo se da ćemo ispunit sve zahtjeve. Ukoliko se pojave neki zahtjevi koje nećemo moći ispuniti imamo i druga rješenja znači dogovor sa drugim zračnim lukama', kaže Melvan.

Nedostaje luskuznog smještaja

Za tisuće gostiju bit će potrebno i tisuće kreveta. Nedostaje, kažu organizatori, luksuznog smještaja.

'Nažalost, grad Split nema općenito dovoljno smještajnih kapaciteta pogotovo takve kategorizacije nadamo se da će se to skoro popraviti', rekao je Marin Grubišić, event manager Ultra Europe festivala.

'U Splitu sigurno fali jedno najmanje nekoliko tisuća hotelskih ne soba nego kreveta znači treba nam jedno pet do deset hotela', objašnjava Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Godišnji odmor na Jadranu provest će 60 posto Hrvata


U jednom splitskom hotelu - gotovo je sve rasprodano za Ultru. Cijene nisu dizali. Učinak prošlogodišnje Ultre već osjećaju.

'Čini mi se da ima više mlađih gostiju nego što ih je bilo u prošlim godinama. Čini mi se da se na toj razni digla veća popularnost Hrvatske kao destinacije', smatra Davina Ljubičić Đirlić, direktorica prodaje hotela.

A upravo zabava u Split će privući tisuće mladih. Cijena smještaja ovim je Francuzima prioritet.

'Mislim da je jeftiniji smještaj nego u Francuskoj. Zato smo i došli. Ne bismo došli da je skuplje', kaže posjetiteljica iz Francuske.

Privatnici digli cijene

Više gostiju žele i Splićani, pa je kažu Ultra - itekako potrebna.

'To je veliki mislim turistički plus za naš grad, smatra Splićanka Kristina.

Stranci u Hrvatskoj su se mislili izvući od kazni, e pa neće ići...

'Znači puno znači jednu promidžbu, dovođenje nove klijentele, mlade', mišljenje je Senke iz Splita.

Dio privatnih iznajmljivača, kao što znamo, podigao je cijene smještaja na astronomske iznose. Neki i za sedamsto posto. Naravno, to su privatnici koji sami određuju što će i kako zarađivati. Svi gradski predstavnici i organizatori odavno apeliraju da te cijene ipak budu primjerene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene