Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dilao lijekovima

Bivši psihijatar bjelovarske bolnice osumnjičen da je izdao više od 120 lažnih recepata

Bruno Belša
Bruno Belša Foto: Facebook/Bruno Belša
Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu protiv Belše i Ante Jurišića zbog krivotvorenja uputnica i dilanja lijekovima koji se nalaze na popisu droga.

Bivši psihijatar bjelovarske Opće bolnice Borna Belša (55) kazneno će odgovarati jer je izdao preko 120 lažnih recepata, piše portal Bjelovar.live.

Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu protiv Belše i Ante Jurišića (47) zbog krivotvorenja i dilanja lijekovima koji se zbog djelatnih tvari u njima, kao što su alprazolam, zolpidem i diazepam, nalaze na popisu droga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Popuštanje Rusija ukinula važnu zabranu uz jedan uvjet: "Pola mora ići na domaće tržište"

Belšu se tereti da je izdao oko 120 liječničkih recepata za spomenutu vrstu lijekova nakon što je prestao biti psihijatar u Općoj bolnici Bjelovar. To je radio u razdoblju od kolovoza 2015. do studenoga 2016. u Bjelovaru.

Pročitajte i ovo Cvijeće i svijeće na mjestu pogibije iz putnika iz autobusa Ozlijeđeni Hrvat je bolje U Plitvičkim Jezerima zastave na pola koplja: Uzrok tragedije se istražuje, jedna mogućnost je definitivno isključena

U receptima je kao pacijente navodio razne osobe, piše Bjelovar.live, a potom je recepte ovjeravao faksimilom, pečatom zdravstvene ustanove, faksimilom svojeg pečata vještaka, pečatom jedne poliklinike i svojim potpisom.

Pročitajte i ovo Napad na djelatnike Hitne pomoći - 4 Drama u Zagrebu Policija ulovila muškarca koji je tijekom intervencije napao vozača hitne! Liječnica za DNEVNIK.hr: "Prijetio mu je da će ga naći i polomiti"

Poslije toga je osobno i uz pomoć nepoznatih osoba u ljekarnama kupovao veće količine tih lijekova na temelju neistinitih recepata.

Pročitajte i ovo Mato Lukić, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije PODNESENA KAZNENA PRIJAVA Načelnik Stožera civilne zaštite o velikom požaru plastike: "Izgleda grozno, kao Hirošima"

Belša je optužen i da je od 11. do 27. siječnja 2016. u Bjelovaru, u vrijeme kada je još radio u Općoj bolnici, sastavio sedam recepata za jake psihoaktivne lijekove na kojima su kao pacijenti bili navedeni Jurešić, jedna ženska osoba i dvije nepostojeće osobe. Drugooptuženi Jurešić jedan je dio lijekova konzumirao, dok je veći dio je predavao Belši.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene