Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mirko Hrgović

Bivši nogometaš Dinama i Hajduka pravomoćno osuđen: Sinjaninu je staklom zarezao lice

Mirko Hrgović
Mirko Hrgović Foto: Niksa Stipanicev/Cropix
Bivši nogometaš Dinama i Hajduka, Mirko Hrgović, pravomoćno je osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine.

Mirko Hrgović (44), bivši nogometni reprezentativac BiH i nekadašnji igrač Hajduka i Dinama, osuđen je na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede Anti Poljaku. Riječ je o pravomoćnoj odluci Županijskog suda u Slavonskome Brodu, piše Slobodna Dalmacija.

Presuda je stigla godinu dana nakon prvostupanjske presude splitskog Općinskog suda na koju se Hrgović žalio. Tražio je da ga se oslobodi odgovornosti ili da se vrati na ponovno odlučivanje, tvrdio je da nije utvrđeno da je on udario Poljaka, da nije dokazano da je intenzitet udarca bio snažan te da nije dokazana izravna namjera da žrtvi nanese tešku ozljedu.

Pročitajte i ovo Dalibor Kratohvil povećanje od 56 posto Šefu HOK-a povećali i ovako golemu plaću: Upravni odbor u tome ne vidi problem, kažu da je to sve zbog njegova rada i angažmana

Hrgović je 2. kolovoza 2014. godine oko 19 sati u Sinju udario Poljaka u glavu oštricom razbijene staklene čaše i tako mu nanio reznu ranu na lijevoj strani lica dužine od šest do deset centimetara.

Da je bila riječ o razbijenoj čaši, potvrdio je i sudski vještak, patolog dr. Antonio Alujević zbog izgleda rane.

"Okrivljenik je kritične zgode udario oštećenog u glavu oštricom razbijene staklene čaše, a to ponašanje manifestira izravnu volju i htijenje da se napadnuta osoba teško tjelesno ozlijedi.

Puknuta čaša u svakom slučaju predstavlja izuzetno opasno i pogibeljno sredstvo kojim se atakira prema vitalnom dijelu tijela (glava), uslijed čega je neprihvatljiv navod obrane da okrivljeni nije htio teško tjelesno ozlijediti.

Namjeru o teškom tjelesnom ozljeđivanju oštećenog potvrđuje i što sa fizičkim napadom na oštećenog nije prestao ni nakon što mu je zadao udarac u kojem je nastala ozljeda", stoji u presudi splitske sutkinje Mile Kragić koja je sada pravomoćno potvrđena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene