Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Goranu Hadžiću

Bivši logoraši: Koliku god kaznu Hadžić dobio, mala je!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenje Goranu Hadžiću reagirali su i u Podunavlju.

Igorov otac ubijen je na Ovčari. Igor je tada imao 11 godina. 'Znam da su svi mučeni. Na koji način, imamo nekih informacija, ali to je prebolno', kaže Igor Gavrić, sin poginulog branitelja.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Ilustracija Pripadnici srpske paravojske Osumnjičeni za ratni zločin u Vukovaru: Iz podruma izvukli civile, odveli ih na polje i ubili, među njima je bilo djece

Igor je danas odrastao čovjek. 21 godinu čeka da čovjek koji je ubio njegova oca bude kažnjen. U Haaški sud nema previše povjerenja. 'Mislim da ni Goran Hadžić, kao i Šljivančanin koji je pušten i ostali neće dočekati pravu kaznu', kaže.

Zločin na Ovčari, masakr nad Vukovarom, tisuće zatočenih u srbijanskim logorima. Među njima i Zdravko Komšić. 'U samoj Mitrovici, u logoru. On je bio u maskirnoj odori, imao je beretku na glavi. Bio je neka marka, da tako kažem', prisjeća se Zdravko svoga susreta s Hadžićem. Kroz srbijanske logore prošlo je 7 tisuća Hrvata. 'Koliko god on dobio, malo će dobiti, ali nažalost ispada da je samo on kriv za 5 tisuća mrtvih u Vukovaru', kaže Zdravko.

>> Počinje suđenje Goranu Hadžiću, optuženom za najteže ratne zločine u Vukovaru i okolici

Nakon krvavog rata mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja. Nadao se Hadžić da će ga upravo reintegracija spasiti Haaškoga suda. 'Miuslim da je normalno da je završio u Haagu kad mu je politički mentor bio Slobodan Milošević, a poslovni ili menadžerski Arkan', kaže Ivica Vrkić, hrvatski pregovarač.

U Hadžićevu nevinost vjeruju u njegovom rodnom selu Pačetinu. 'I kolega i prijatelj i sve. Jedan pravi divan čovjek. Ovo što se njemu stavlja, to su prave političke igre. Ja mislim da će on biti oslobođen svega toga', kaže mještanin Pačetina.

Vukovarci, osobito obitelji žrtava, s nestrpljenjem očekuju početak suđenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene