Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Po danu 4800 kuna!

Bivši direktor Plesa primao plaću od 105.925 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boško Matković, bivši direktor Zračne luke Pleso koji je protekle godine smijenjen s te funkcije, primao je mjeseču plaću od čak 105.925 kuna.

Kada se ta svota podijeli s 22 radnih dana ispada da je Matkovićev rad po danu bio plaćen s čak 4800 kuna, piše Večernji list. Matkoviću je nadzorni odbor odobrio ugovor prema kojem uz plaću od 45.952 kune ima pravo i na nagradu na ostvarenu dobit, točnije na 7, 5 milijuna kuna dobiti imao je pravo na iznos jedne bruto plaće od 78.118 kuna te za svaka sljedeća dva milijuna kuna dobiti po još jednu takvu plaću. Ukupni bonus zbog ostvarene dobiti bio je ograničen na 12 bruto plaća.

Pročitajte i ovo Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura" Slika nije dostupna Mjere predostrožnosti Amsterdam: Zračna luka evakuirana zbog bombe iz II. svjetskog rata

Zračna luka Zagreb 2008. godine ostvarila je dobit od 37 milijuna kuna pa je tako Matkoviću pripala nagrada od čak 1,249 milijuna kuna bruto, odnosno 720.000 kuna neto, piše Večernji list. Dodaje kako se njegova plaća obračunavala tako da se s pet pomnožila prosječna neto plaća u RH, a na nju je zbog staža imao još 2300 kuna. Zanimljiva je stavka da je Matković zbog tzv. angažmana izvan radnog vremena ima pravo na dodatak od još 30 posto na osnovnu plaću, a zbog povećanog opsega posla radi izgradnje novog putničkog terminala dodatak od 30 posto.

On je uspješni menadžer

Tako je osnovna plaća od 25.550 kuna, odnosno 27.850 kada se pribroji dodatak na staž, bila veća za još 18.000 kuna. A kada se ukupna Matkovićeva primanja u iznosu od 1,2 milijuna kuna podijele na 12 mjeseci, ispada mjesečni iznos od 105,952 kuna. Nameće se pitanje kako je moguće da direktor tvrke koja je u većinskom državnom vlasništvu ima takav menadžerski ugovor i kako je moguće da uz tako visoku plaću ostvaruje još i bonuse na ostvarene rezultate.

Večernji list saznaje da je nitko od šefova ostalih aerodroma u Hrvatskoj nema pravo na nagradu, a plaće su im od 16 do 22.000 kuna. Matković se branio riječima da se ne može govoriti da je imao plaću veću od 100.000 kuna jer se radi o nagradi koju je dobivao na kraju godine. Tvrdi da u svoti koju je dobivao ne vidi ništa sporno jer je on uspješni menadžer koji je aerodrom izvukao iz minusa i ostvario dobit.

Matkovićeva plaća je:

  • Skandalozno velika
  • Primjerena iskustvu i znanju

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene