Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije isključeno da nije pometnut

Bivši čelnici spalionice Puto oslobođeni krivnje za požar 2002.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnici spalionice otpada Puto na Jakuševcu danas su na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođeni optužbe da su nepravilnim skladištenjem tehnološkog otpada odgovorni za veliki požar koji je na Jakuševcu izbio prije sedam godina.

Uz bivšeg direktora Vladimira Gažića optužbi su oslobođeni njegovi bivši zamjenik i pomoćnik Svetko Matić i Milivoj Mucko, glavni tehnolog spalionice Dragutin Štorek te kemijski tehnolog Nada Mustapić. Po riječima predsjednika sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda Vladimira Pavlekovića niti jedan od četiri saslušana vještaka sa sigurnošću nije mogao isključiti mogućnost da je požar izbio i na drugi način, odnosno da je bio podmetnut.

Pročitajte i ovo Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!" Slika nije dostupna Ne spalionici Rješenje Jakuševčana je mehaničko-biološka obrada otpada

Svi optuženici su na suđenju poricali da su odgovorni za nepravilno skladištenje velikih količina tehnološkog otpada, a njihova obrana tvrdila je da tijekom postupka nije utvrđena najvažnija stvar, a to je točan uzrok požara na Jakuševcu. Požar koji je u spalionici izbio 1. kolovoza 2002. izazvao je štetu od 2,25 miljuna kuna, a u optužnici se tvrdilo da je uzrok bila međusobna reakcija kemikalija koje su skladištene u puno većim količina od propisanih. Grad Zagreb je, kao štetnik, od optuženika koji su još uvijek zaposlenici Holdinga odštetnim zahtjevom tražio čak 10,5 miljuna u koje je uračunao i troškove liječenja vatrogasaca, sanacije smetlišta i skladištenja otpada. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene