Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele Vrginmost

Biskup Košić zauzeo se za povratak imena Gvozd

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisački biskup Vlado Košić posjetio je župu Gvozd gdje je u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla slavio nedjeljno misno slavlje s domaćim župnikom fra Tomislavom Jurićem i na početku homilije istaknuo da želi pružiti potporu župljanima uznemirenim nedavnom promjenom imena mjesta Gvozd u Vrginmost te se zauzeo da se mjestu vrati staro hrvatsko ime Gvozd.

Kako se navodi u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije, biskup Košić je na početku Godine vjere posjetio župljane župe Gvozd koji su uznemireni nedavnom promjenom imena mjesta Gvozd u Vrginmost. 'Ako vas, dragi moji vjernici, aktualni hrvatski političari zaborave i prepuste neizvjesnosti i daljnjoj patnji, Crkva katolička kojoj pripadate i vaš biskup neće vas ostaviti same', poručio im je biskup Košić.

U homiliji je rekao i da se pita, kada sluša sve nevolje koje danas u Hrvatskoj prolaze katolici i Hrvati, 'je li ovo Republika Hrvatska ili bi ju po mnogo čemu trebalo nazivati 'Republika protu-Hrvatska'.

>>
Promijenili ime Gvozda u - Vrginmost

'Recimo otvoreno: nisu samo u ovoj zemlji ugroženi Hrvati iz Bosne i Hercegovine, kod nas je u posljednje vrijeme opet teško svim Hrvatima - i osobito katolicima. Ponovno se protiv našega naroda podižu oni koji mu žele razoriti vjekovne temelje kulture i tradicije', ustvrdio je biskup i istaknuo da ih, kako god su ta negativna iskustva dio povijesnih zbivanja i nepravdi koje se događaju na svijetu, vjernici doživljavaju duboko povezani s Bogom, znajući da ništa nije takvo da to Bog ne može promijeniti.

Na kraju homilije istaknuo je kako 'mi vjernici vjerujemo da je postojanje naše Domovine djelo Božje', te pozvao vjernike da se obnove u vjeri i da se ničega ne boje. Župnik fra Tomislav Jurić zahvalio je biskupu Košiću što je posjetio župu Gvozd i dao i im potporu župljanima u ovom za njih iznimno važnom trenutku.  Nakon misnoga slavlja biskup se zadržao u razgovoru sa župljanima i o drugim problemima koji ih muče. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna A nisu se maknuli s mjesta! Rađali se u jednom, školovali u drugom, umirali u trećem gradu... Slika nije dostupna Hrvatsko stanovništvo nezadovoljno Promijenili ime Gvozda u - Vrginmost

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene