Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji"

Biskup Košić o Istanbulskoj konvenciji: "Molite se da se ta pošast ne usvoji, neka nam se Bog smiluje"

Sisački biskup Vlado Košić (Foto: Pixell)
Sisački biskup Vlado Košić (Foto: Pixell) Foto: Pixell
Prijepori oko ratifikacije Istanbulske konvencije ne jenjavaju. Sisački biskup Vlado Košić uputio je pismo svim vjernicima Biskupije povodom najave skore ratifikacije Istanbulske konvencije u Saboru.

U njemu vjernike poziva da se molitvom suprotstave ratifikacije konvencije za koju Košić tvrdi da će "ozakoniti rodnu ideologiju" u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Vlado Košić i otkopavanje snijega zahvala svima I biskup Košić zaglavio u mećavi: Treba zahvaliti i Crkvi, ne samo civilnim službama Slika nije dostupna služe se mise diljem zemlje S oltara se šalju samo dobre želje i snažne poruke: "Društvu je potrebno vratiti raspoloživost, velikodušnost i radost prema djeci"

„Od Hrvatske Europska komisija traži da se prihvati i ratificira tzv. Istanbulska konvencija koja pod plaštem zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji i našim shvaćanjima čovjeka kako ga je Bog stvorio, kao muško i žensko. Vladajući pokazuju neshvatljiv sluganski mentalitet prihvaćanja svega što nam drugi nameću, premda to odbijaju neke članice EU jer se ponašaju kao svaka suverena zemlja. Stoga vas potičem: da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnoj crkvi i u kapelama jedan dan koji je najprikladniji u tjednu. To može biti klanjanje pred Presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj. Da podržite sva demokratska sredstva da se ta pošast ne usvoji i da vršite pritisak na naše predstavnike odnosno zastupnike u Hrvatskom saboru u tom pogledu. Neka nam se Bog smiluje! Molimo zagovor svetog Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika“, poručuje biskup Košić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene