Obavijesti Video Pretražite Navigacija
značajan pad

Upozorenje biskupa Komarice: "Katolika je jedva pet posto"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj Katolika smanjio se u Banja Luci. Na takvoj nepravdi ne može izgrađivati mir i pravna država, smatra Komarica.

Banjolučki biskup Franjo Komarica upozorio je da je broj Hrvata katolika u Banjoj Luci pao na pet posto od prijeratnog broja te kazao da se nastoji zacementirati veliki zločin počinjen nad tamošnjim Hrvatima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BANJALUČKI VJERSKI VOĐA Biskup Komarica: "Slobodan Praljak na određeni je način pokazao kukavičluk prema životu" Biskup Komarica o presudi (Foto: dnevnik.hr) "To je ono žalosno" U posjetu je Crikvenici: Biskup Komarica komentirao presudu Hrvatima iz BiH

Upozorio je na dramatično smanjenje broja Hrvata katolika koje nije zaustavljeno čak niti nakon okončanja rata u BiH. "Katolika u Banjoj Luci je jedva pet posto, s tim da stari sve više umiru, malo se rađa, jer nema mladih obitelji. Dvadeset godina nakon rata u BiH katolika je za oko dvije trećine manje nego što ih je bilo na kraju rata", rekao je Komarica na konferenciji za novinare nakon što je uputio tradicionalnu Božićnu poruku.

Upozorio je kako se na takvoj nepravdi ne može izgrađivati mir i pravna država. "Ovdje se uporno želi zacementirati veliki zločin i nepravda. Tko to ima pravo uništavati ljudski život, bilo fizički ili na ovakav način, oduzimajući jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo na život dostojan čovjeka u rodnom mjestu", rekao je Komarica.

Naveo je kako je povratak Hrvata onemogućavan godinama političkim i pravnim opstrukcijama te izostankom materijalne pomoći. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene