453976
453976
453976
453976
453976

O demografiji i mladima brinut će ravnateljica doma za starije i nemoćne

  • , 18.10.2016., 20:13
  • Autor:
  • komentara

Nada Murganić je rođena 14. siječnja 1958 godine u Karlovcu. Njen službeni životopis kaže da je na zagrebačkom Pravnom fakultetu završila je studij za socijalni rad i stekla zvanje diplomirane socijalne radnice.

 
 
 
 
Nada Murganić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Nada Murganić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

U Saboru je Nada Murganić branila boje HDZ-a u dva mandata. Doduše, oba puta je u saborsku fotelju uskočila kao rezerva s klupe.

Tako je u sedmom sazivu Sabora njen mandat započeo 31. siječnja 2014. i to kao zamjenici današnjeg predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, kojemu je tada draža bila klupa Europskog parlamenta.

Drugi put je u Sabor ušla kao zamjenica Damira Jelića, karlovačkog gradonačelnika.

„O njoj mogu govoriti samo lijepe stvari. Humani posao kojim se bavi najbolje govori o kakvoj je osobi riječ“, pričao je o svojoj stranačkoj kolegici Jelić u svibnju 2010. godine, kada je postala predsjednica karlovačkog Gradskog vijeća.

Murganić je i dugogodišnja ravnateljica Doma za starije i nemoćne Sveti Antun u Karlovcu za što mjesečno prima plaću od gotovo devet tisuća kuna.

Da je razgovarala s Plenkovićem o ministarskom mjestu potvrdila je i medijima prije nekoliko dana, ali je tvrdila da ne zna hoće li je odabrati. No, već i poziv na razgovor za nju je bilo, kako je rekla, priznanje da je njen „profesionalni, društveni pa i politički rad bio prepoznatljiv“.

U predizbornoj kampanji prošle godine bavila se uglavnom ministarstvom kojim je tada šefovala SDP-ova Milanka Opačić, tvrdeći da socijalna politika ne postoji te da se s korisnicima socijalne skrbi tek eksperimentira. „Donijela je zakone kojima omogućuje političko zapošljavanje, što pokazuje podatak da se broj zaposlenih u sektoru socijalne skrbi povećao pet puta“, kritizirala je tada Murganić.

Podaci u njenoj imovinskoj kartici kažu da posjeduje stan u Karlovcu od 70 četvornih metara vrijedan 375 tisuća kuna, kojeg je naslijedila. Vlasnica je i apartmana od 27 četvornih metara u Karlobagu vrijednog 200 tisuća kuna. Njen suprug je vlasnik stana od 62 četvorna metra vrijednog 360 tisuća kuna, a koji je kupljen za gotovinu. Navela je i garažu vrijednu 75 tisuća kuna.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se