Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dašak zime uoči Uskrsa

Bijeli Veliki tjedan: Cvjetnica donijela snijeg, zima okovala proljeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije dva, tri dana doživjeli smo komadić lijepog proljetnog vremena. Veselje je bilo kratko, jer nas je priroda uskoro upozorila kako u ožujku ne smijemo prerano otpisati zimu.

Svoje snimke i fotografije snijega ili nevremena šaljite nam na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo najbolje objaviti.

Pročitajte i ovo Jugo; ilustracija Ludo vrijeme Za splitsko područje u ponedjeljak će biti upaljen narančasti meteoalarm: Na istoku Hrvatske zabilježene rekordne temperature, a u Dalmaciji jugo Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Vremenske karte za sljedeće dane ne jamče ugodno proljetno vrijeme. Blizina sredozemne ciklone omogućuje sučeljavanje toploga i vlažnog zraka, koji do Hrvatske dospijeva iz Sredozemlja i Atlantika, s hladnim zrakom što podire iz anticiklone na dalekom sjeveru.

>> Ceste vlažne i skliske, temperatura će još padati

Zato ćemo uoči Uskrsa morati pretrpjeti nepriličan dašak zime. Ponedjeljak, prvi dan u uskršnjem Velikom tjednu, u većem dijelu Hrvatske počet će oblačnim vremenom. Na Jadranu će padati kiša, a u hladnoj kopnenoj Hrvatskoj pretežito će padati snijeg. Na sjevernom Jadranu puhat će olujna bura, a u Dalmaciji jako i olujno jugo.

U Zagrebu i središnjoj Hrvatskoj danju će padati snijeg, a u Slavoniji povremeno i susnježica. Temperatura će biti ispod nule, a u Slavoniji tek malo toplije, ali uz umjeren sjeveroistočnjak posvuda će prevladavati dojam hladnoće.

Na sjeveru Jadrana olujna bura, na jugu jugo i obilna kiša

U Istri i na Kvarneru će biti znatno oblačno sa slabom kišom i mjestimičnom susnježicom. Zahladnjet će u usporedbi sa subotom, ali je još važnije što će puhati jaka i olujna bura. U Gorskom kotaru i Lici danju će biti oblačno sa snijegom. Bit će hladno uz umjerenu buru, a ne zaboravimo upozoriti na vijavicu i snježne zapuhe.

U Dalmaciji će u ponedjeljak prevladavati promjenjivo oblačno s obilnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Zagori i Bukovici uz kišu i snijeg. Najprije će puhati olujno jugo, a zatim će sa sjevera zapuhati bura i istočnjak. Iako će zahladnjeti, Dalmacija će svejedno biti najtopliji dio Hrvatske, posebice otoci i dubrovačko primorje.

Četvrtak nosi promjenu na toplije

U kopnenoj Hrvatskoj utorak će biti oblačan i hladan s povremenim snijegom. U srijedu se očekuje prestanak snijega, djelomice razvedravanje i malo zatopljenje. U četvrtak čak i djelomice sunčano. Unatoč jutarnjem mrazu bit će toplije.

Na Jadranu se u utorak očekuje prestanak kiše, a u srijedu djelomice sunčano i toplije. U četvrtak pak umjereno naoblačenje, daljnje zatopljenje i jugo. Ako Cvjetnica zakaže lijepim vremenom, to bi mogao nadomjestiti Uskrs.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene