Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez u prometu

Ceste vlažne i skliske, temperatura će još padati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dijelu cesta u unutrašnjosti Hrvatske ponovno vladaju zimski uvjeti.

Snijeg mjestimice pada u Lici i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Slavoniji kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše, dok je na dionicama autocesta A1 i A6 smanjena vidljivost, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK) upozoravajući vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni

>> Vraća se zima: Idućih dana snijeg i temperature ispod nule!

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a od Bakra do Senja dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub. Oprezno treba voziti po skliskim kolnicima od snijega mjestimice u Lici i na sjeverozapadu zemlje.

Zimski uvjeti

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice na dionicama autocesta: A1 od Bosiljeva do tunela Mala Kapela, te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Ravna Gora i Bosiljevo. Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru:D32 GP Prezid-Delnice, D305 Parg-Čabar te na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra. U Lici na D42 u mjestu Poljanak.

Zatvorena je državna cesta D3 na dionici Rijeka-Orehovica, zbog odrona. Obilazno se vozi preko Vežice ili čvora Škurinje. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, a trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Zima se vratila

Inače, hladno, oblačno i kišovito vrijeme, povremeno sa snijegom, zadržat će se sve do kraja tjedna. Ovaj put neće baš brzo proći ovaj hladni val, tako da će i ponedjeljak i utorak uglavnom biti vrlo hladni i to s dosta snijega, pogotovo u ponedjeljak.

Na moru će idućih dana također biti dosta promjenjivo i kišovito. U ponedjeljak će i bura biti najjača, čak s orkanskim udarima, pa će i promet prema sjevernom Jadranu biti gotovo nemoguć. Zbog bure će i na moru biti hladno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene